Indiferenţă de premier: Scrisoarea de protest a primarilor a rămas fără ecou

Indiferenţă de premier: Scrisoarea de protest a primarilor a rămas fără ecou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scrisoarea de protest transmisă, pe 20 august, premierului Victor Ponta de către primarii din mediul rural, a rămas fără ecou. Nici până la această dată, primul ministru nu a convocat conducerea Asociaţiei Comunelor din România (ACOR) la dialog, potrivit reprezentanţilor filialei locale a Asociaţiei. „Constatăm cu stupoare că, deşi mesajul Asociaţiei Comunelor din România era şi încă mai este deschis unui dialog constructiv, din partea instituţiei pe care o conduceţi nu am primit nici un răspuns care să corespundă unei aşteptări legitime şi pertinente. Apreciem că indiferenţa faţă de cererea noastră este, în egală măsură, neinspirată şi nejustificată, dar şi în vădit dispreţ faţă de lege”, precizează edilii din mediul rural într-o nouă scrisoare adresată primului ministru. Potrivit acestora, Asociaţia Comunelor din România a mai transmis şi în luna ianuarie o scrisoare lui Victor Ponta, care, de asemenea, a rămas fără ecou.

Pe data de 5 septembrie, primarii din mediul rural vor avea, însă, o întâlnire cu viceprim-ministrul Liviu Dragnea, singurul reprezentant al Guvernului care a acceptat un dialog cu edilii.

Reamintim că Asociaţia Comunelor din România ameninţă cu boicotarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei, a alegerilor europarlamentare, a celor prezidenţiale, dar şi cu ample acţiuni de protest, dacă Guvernul României nu va modifica o serie de acte normative pe care edilii din ţară le consideră aberante şi ilogice şi despre care spun că vor condamna mediul rural la subdezvoltare.

Citit 1165 ori Ultima modificare Duminică, 01 Septembrie 2013 20:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.