Centura Tecuciului, din nou la licitaţie/ CNADNR a reziliat contractul cu gălăţenii şi portughezii

Centura Tecuciului, din nou la licitaţie/ CNADNR a reziliat contractul cu gălăţenii şi portughezii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Tecuci, sistate în luna iunie a acestui an, vor fi reluate, cel mai probabil, în primăvara anului viitor. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) va licita, din nou, contractul privind construirea Variantei de Ocolire a Tecuciului, după ce CNADNR a rezilitat contractul cu portughezii de la Soares da Costa şi Atlas Galaţi, pe fondul lentorii cu care au fost executate o serie de lucrări, dar şi a calităţii extrem de proaste a acestora. „(…) După o perioadă de 15 luni de la data Ordinului de Începere a lucrărilor, a fost înregistrat un progres total de 14,77 la sută. Din luna iunie 2013, Antreprenorul a retras utilajele de pe şantier fără consimţământul Inginerului, a încetat activitatea din motive manageriale şi a înregistrat un progres de 0,00 la sută în perioada 22 iulie-24 septembrie 2013”, au afirmat, printre altele, reprezentanţii ministerului pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un răspuns formulat la solicitarea deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi.

În cazul în care centura Tecuciului nu va fi finalizată în decembrie 2014, autorităţile riscă să fie obligate de UE să returneze fondurile încasate de la Uniunea Europeană. „L-am rugat pe domnul deputat să ne sprijine în acest sens, solicitând informaţii, deoarece la toate adresele făcute de noi nu am primit răspunsuri convingătoare. Sper că vom avea norocul să dăm peste un constructor serios. Am încredere că CNADNR va organiza la timp licitaţia, iar lucrările vor fi finalizate la termen, până în decembrie 2014”, ne-a declarat Daniel Ţuchel, primarul municipiului Tecuci.

La începutul anului 2012, Compania de Drumuri a desemnat firma portugheză Soares da Costa câştigătoare a licitaţiei pentru construcţia şoselei de centură, de 7 km, cu o ofertă de 49,01 milioane de lei.

Citit 2405 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2013 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.