Schimbarea şefilor din Primărie: Cine sunt „generalii” primarului Marius Stan

Schimbarea şefilor din Primărie: Cine sunt „generalii” primarului Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 2013 a fost, cu siguranţă, anul marilor schimbări în Primărie: directorii de cursă lungă ai fostului primar Dumitru Nicolae au fost trecuţi cu o treaptă sau chiar mai multe mai jos, şi s-au spart vechile „găşti” * Fie că au avut contracandidaţi sau nu, fie că au fost numiţi de edil, ori i-au fost mai întâi consilieri personali, iată cine sunt şefii pe care mizează primarul Marius Stan


Anul acesta a „plouat” cu concursuri în administraţia locală, angajările fiind motivate de faptul că trebuia implementată nouă organigramă a Primăriei Galaţi. Momentul cel mai tensionat s-a petrecut, însă, la finele lunii martie, când toţi şefii din Primărie, precum şi salariaţii cărora noua organigramă le modifica mai mult de 50 la sută din atribuţii, au primit dispoziţii de eliberare din funcţie semnate de Marius Stan, fiindu-le propuse posturi noi, conform pregătirii şi experienţei lor. Nimeni n-a refuzat, dar noua structură a administraţiei locale a spart găştile din mandatul fostului edil. Înainte de a da start recrutărilor, primarul l-a înlocuit pe secretarul municipiului Galaţi, Grigore Matei, cu Radu Kovacs.

Cei patru mari directori

Noua organigramă a împărţit Primăria în patru mari direcţii generale. Primul nou director din Primărie a devenit inginerul Adrian Bucur, care a câştigat concursul pentru şefia Direcţiei Generale de Dezvoltare.

La scurt timp, tot prin concurs, inginerul Radu Dinu a devenit directorul Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice din cadrul Primăriei, dar înainte de a-şi prelua efectiv funcţia a fost consilierul personal al primarului. Liberalul Silviu Bacalum, de profesie inginer de mediu, a renunţat la postul de consilier al primarului, devenind funcţionar public, şi a fost numit prin dispoziţia edilului director interimar al Direcţiei Generale de Servicii Publice. Ulterior avea să câştige concursul pentru acest job, neavând cu cine să se lupte.

Cel de-al patrulea post de conducere din Primărie, de director al Direcţiei de Buget Finanţe a fost câştigat, prin competiţie, de economistul Daniel Stadoleanu. Doina Stamate, fosta directoare economică din Primărie a ieşit la pensie.

Dispute pentru Cantină, Ecosal şi Poliţia Locală

Multe discuţii a stârnit în lumea politică faptul că juristul Picu Apostol Roman, liderul PP-DD Galaţi, şi-a adjudecat postul de director la Cantina de Ajutor Social învingându-şi contracandidatul. Marius Stan, însă, nu ratează nicio ocazie să-l laude pentru modul în care a gestionat distribuţia alimentelor europene pentru cei mai săraci gălăţeni.

Dispute a stârnit şi postul de director al Serviciului Public Ecosal, unde primarul nu l-a mai vrut cu niciun chip pe Ion Ionescu. Aşa că social-democratul Ionuţ Pucheanu, de profesie consilier juridic, a devenit, din consilierul personal al primarului, director interimar la Ecosal, câştigând apoi concursul organizat pentru acest job fără emoţii: a concurat singur. Cât despre Ionescu, a rămas director tehnic la Ecosal.

La baionetă s-a luptat avocatul Mihai Manoliu pentru postul de director la Poliţia Locală, şi a câştigat la proba orală cu o diferenţă de doar cinci puncte de competitorul său. Pentru şefia Poliţiei a spus adio postului de consilier local.

Nemulţumiri a stârnit şi funcţia de director interimar la Parcul Industrial unde Costică Voicu, numit de aleşii locali, la recomandarea PSD, şi-a început activitatea ca interimar, iar Ministerul de Finanţe i-a prelungit mandatul la un an. Spre deosebire de el, actorul şi regizorul Cristi Gheorghe a devenit managerul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, după ce a câştigat concursul organizat de Primărie.

Căldura „arde” scaunul de şef

Tudor Petre, fostul director al Electrocentrale, şi Adriana Stratulat, fostul administrator special al Apaterm, sunt dovada că agentul termic poate pârjoli scaunul de şef, dacă nu ajunge în calorifer. Primarul Marius Stan a dus un adevărat război cu Tudor Petre. Şi-a dorit cu înverşunare schimbarea lui, i-a cerut demisia, i-a făcut plângere penală, şi l-a reclamat la Ministerul Economiei. În cele din urmă, Tudor Petre a solicitat singur înlocuirea din funcţie declarând că îi lasă încălzirea oraşului edilului.

Adriana Stratulat a demisionat din funcţia de administrator special al SC Apaterm SA, rămânând să ocupe doar postul de director tehnic în cadrul firmei. Primarul i-a cerut demisia după ce a aflat cu surprindere, chiar în mijlocul unei conferinţe de presă, că Stratulat primea două salarii care cumulau aproape 25.000, fiind mai bine plătită decât edilul şi viceprimarii. La propunerea primarului, aleşii locali l-au votat pe Didi Dumitru, cel care până atunci ocupase funcţia de consilier personal al lui Stan în funcţia de administrator special al Apaterm.

Rămâne de văzut ce schimbări ar mai putea aduce anul 2014!

 

Citit 6365 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2013 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.