Misterul pontonului "invizibil" a fost elucidat/ Pe Faleză va apărea un restaurant nou, cu acordul Primăriei!
Foto: Foto: Corina Dobre

Misterul pontonului "invizibil" a fost elucidat/ Pe Faleză va apărea un restaurant nou, cu acordul Primăriei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Platforma plutitoare va face trecerea către nava "Vrancea", un vas impunător, cu două etaje, ce va fi adus la mal şi va funcţiona ca restaurant * Deşi surse portuare au indicat Navrom ca fiind compania ce va opera vasul-restaurant, Căpitănia şi reprezentanţii Navrom au infirmat categoric


Pontonul albastru care se află pe Faleză încă din luna martie, despre care municipalitatea gălăţeană nu a avut habar, până săptămâna trecută, şi despre care s-a spus, în primul rând, că nu are un aviz din partea Primăriei, a ancorat legal la malul Dunării. Ba mai mult, conform reprezentanţilor Căpităniei Zonale, societatea comercială care a instalat pontonul în dreptul zidului de la Elice a făcut-o atât cu acordul autorităţilor din domeniul portuar şi navigaţiei, cât şi al… Primăriei.

Avizele există încă din 2011

După îndelungi insistenţe, „Viaţa liberă” a reuşit să stea de vorbă cu Mihai Cotloguţ, şef serviciu Siguranţă feroviară în cadrul Căpităniei Zonale Galaţi, care ne-a declarat că firma care a amplasat pontonul la Dunăre are certificat de urbanism emis în anul 2011 de către Primărie şi a obţinut, încă de la acea vreme, aprobarea tuturor reprezentanţilor autorităţilor portuare.

„Cred că toată lumea a uitat de emiterea acestor aprobări, însă firma are toate documentele în regulă. În urma articolului dumneavoastră s-au autosesizat şi APDM, dar şi AFDJ, însă avizele există, le-am arătat tuturor. Probabil din cauză că, la vremea respectivă, au fost alte conduceri la nivelul tuturor acestor instituţii. La noi, firma a venit cu o nouă solicitare pentru amplasare. Nu a putut să o facă până acum, pentru că nu a avut nava gata pentru a o amplasa acolo (…) Nu mă pot opune unui demers legal, aprobat, ori să restricţionăm pe cineva care îşi doreşte să înfrumuseţeze zona şi să dezvolte oraşul”, ne-a spus Mihai Cotloguţ, care a respins totodată informaţiile conform cărora zona ar fi declarată "de siguranţă". "A fost cineva care şi-a dorit acest lucru, cândva, dar nu s-a şi implement. Nu poţi restricţiona pe nimeni, atâta timp cât măsurile de siguranţă sunt îndeplinite".

Acesta a precizat, însă, că societatea comercială, cel mai probabil, va trebui să încheie un contract cu Primăria şi să plătească chirie.

În ceea ce priveşte informaţiile vehiculate conform cărora Navrom va opera în zonă, atât reprezentantul Căpităniei Zonale, cât şi cei ai companiei au infirmat. „Nu este societatea Navrom cea care are amplasat acel ponton sau care are intenţia să desfăşoare o acţiune acolo”, ne-a declarat Elena Botea, reprezentant al companiei Navrom.

Ancheta Poliţiei Locale, moartă din faşă

Autorităţile portuare au demontat ancheta anunţată de Mihai Manoliu, directorul Poliţiei Locale, precizând că instituţia pe care o conduce acesta nu are competenţă pe Dunăre. Asta după ce şeful poliţiştilor locali ne-a declarat că, la solicitarea primarului Marius Stan, a declanşat o serie de verificări pentru a descoperi cine este proprietarul pontonului ancorat pe Faleza Dunării.

Cine vrea să desfăşoare afaceri la malul Dunării

SC Pontic Trans SRL Galaţi, firmă ce are ca activitate principală transporturi pe căi navigabile interioare, este cea care le-a creat „pierderi de memorie” celor din cadrul Primăriei. Conform informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, aceasta are un acţionar unic, în vârstă de 37 de ani, în persoana lui Lucian Crăciun şi, potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul Finanţelor, în ultimii ani firma nu a avut activitate economică vizibilă. Vasul "Vrancea" a aparţinut, în trecut, Navrom, conform informaţiilor noastre.

Cert este că atât municipalitatea, cât şi reprezentanţii Poliţiei Locale au făcut-o de oaie.

Citit 6039 ori Ultima modificare Luni, 07 Aprilie 2014 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.