Trafic haotic pe Oţelarilor şi Stadionului: Refugiile din staţiile de tramvai, avariate de maşini (FOTO)
Foto: Foto: Anca Melinte

Trafic haotic pe Oţelarilor şi Stadionului: Refugiile din staţiile de tramvai, avariate de maşini (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Dragoste pasională” între şoferii grăbiţi şi refugiile staţiilor de tramvai de pe străzile Oţelarilor şi Stadionului. Deşi nici nu s-a împlinit un an de la inaugurarea oficială a arterelor modernizate pe fonduri europene, moment în care autorităţile locale s-au plimbat demonstrativ cu tramvaiul, niciunul dintre refugii nu mai este întreg. Gardurile de protecţie sunt contorsionate de autoturismele care s-au izbit de ele. Cu toate că refugiile sunt suficient de bine semnalizate rutier, ele continuă să le „stea în cale” şoferilor.

Îndoite, vălurite, rupte, puse la pământ

Din start trebuie să vă spunem că, paradoxal, aceste refugii nu figurau în proiectul în valoare totală de 50,8 milioane de lei, cu o finanţare nerambursabilă de peste 40,3 milioane de lei, care a vizat modernizarea Oţelarilor – Stadionului - Frunzei - Asachi. Ele au fost construite după ce proiectul a fost modificat, la cererea primarului Marius Stan, care a considerat că gălăţenii trebuie să aştepte, să urce sau coboare din tramvai în condiţii de siguranţă. Însă în condiţiile în care gardurile de protecţie ale refugiilor poarte urmele loviturilor încasate, e greu de spus despre ce siguranţă mai poate fi vorba.

Refugiul de pe strada Stadionului, din dreptul Sălii Sporturilor, este contorsionat. Culmea, deşi semnul de circulaţie a fost repus drept, gărduţul a rămas cu o scobitură – urma botului maşinii care l-a lovit. Refugiul de pe Oţelarilor, din dreptul blocului D19, vălurit, te poate induce în eroare crezând că aşa e „modelul”. În dreptul supermarketului XXL, refugiul e calamitat de-a dreptul. Bara de susţinere a devenit un soi de ţepuşă care poate pune în pericol parbrizul maşinilor care trec prea aproape. În locul semnului rutier de ocolire a rămas doar gaura, iar gărduţul de protecţie este rupt şi îndoit în două locuri. E clar, şoferii sunt perseverenţi şi nu se lasă cu una cu două! Ultimul refugiu de pe Oţelarilor, cel din dreptul fostului cinematograf Dacia, este şi el avariat: o bucată de gărduţ a fost cu totul pusă la pământ.

Toate aceste evenimente rutiere nu s-au produs într-o singură noapte. De exemplu, chiar în zorii zilei de 1 ianuarie, un gălăţean în vârstă de 18 ani a intrat în coliziune cu refugiul staţiei de tramvai din zona blocului D3, pe fondul experienţei reduse în materie de şofat, dar şi al consumului de alcool, şi nimeni nu a intervenit de atunci pentru a remedia grăduţul.

Potrivit Primăriei Galaţi, săptămâna viitoare vor începe reparaţiile gardurilor de protecţie avariate.

Citit 3863 ori Ultima modificare Luni, 28 Aprilie 2014 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.