Procesul "TOALETĂRII" TEILOR, încă în stadiul expertizei, după un an de zile

Procesul "TOALETĂRII" TEILOR, încă în stadiul expertizei, după un an de zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La un an de când societatea din subordinea Primăriei, Gospodărire Urbană, a fost amendată cu 50.000 de lei pentru modul în care "a toaletat" teii de pe străzile Brăilei şi Domnească, aceasta este încă în proces cu Garda de Mediu. La momentul respectiv, Garda de Mediu a sancţionat societatea pentru că a tăiat teii când „erau porniţi în vegetaţie”; au fost „practic, nişte trunchieri ale copacilor”, dar şi pentru că nu s-a apelat la serviciile unui specialist în domeniu dendrologic. Potrivit directorului Gospodărire Urbană, Eduard Grosu, procesul este în stadiul expertizei.

„Aşteptăm să desfăşoare această expertiză, pentru că vom fi şi noi convocaţi, aşa este procedura, vom merge în teren şi vor fi verificări. Ne judecăm în prima instanţă, nu am avut niciun verdict până acum”, ne-a declarat directorul Eduard Grosu.

„Lipsa specialistului, o minciună”

Directorul Gospodărire Urbană neagă oricare dintre cele trei acuzaţii, începând chiar cu faptul că în societate nu ar fi existat un specialist.

CITEŞTE ŞI: ORDIN DE LA PRIMĂRIE: Unii dintre TEII de pe Domnească vor fi TĂIAŢI

„Noi îl avem pe inginerul Broască, care este angajat de dinainte de a veni eu în societate. De acum câteva luni mai avem un inginer silvic angajat. Acum discutăm cu alţi doi ingineri silvici, plus că toţi oamenii care merg pe teren au făcut cursuri. A fost o minciună. Acolo a fost rea-voinţă. Inspectorul de mediu a vrut să dea "un buf" şi l-a dat cu noi”, a explicat directorul.

Teii verzi şi urmărirea ca în filme

Directorul Gospodărire Urbană susţine că inspectorul Gărzii de Mediu care a întocmit nota de constatare a vrut să facă un rău şi că, de fapt, teii erau uscaţi de dinainte de a intra lucrătorii cu fasonarea.

„Monitorizarea a durat câteva luni de zile. Logica mea este că, dacă inspectorul ne-a urmărit şi a văzut că tăiem crengi verzi, trebuia să vină de prima dată să ne spună. Dă-mi o amendă, pentru că ai văzut crengi verzi tăiate! Eu sunt mai mult decât mulţumit pentru că nu s-au uscat teii, aşa cum preconiza lumea...”, a mai spus directorul Gospodărire Urbană.

De precizat este că societatea Gospodărire Urbană nu face nicio acţiune de tăiere, dacă în prealabil nu este dată comandă din cadrul Primăriei.

CITEŞTE ŞI: FURTUNA de sâmbătă nu a făcut parte din campania Primăriei de DOBORÂRE A COPACILOR din oraş

Citit 1224 ori Ultima modificare Miercuri, 27 August 2014 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.