PREVIZIUNE a liderilor ACL: Consilierii şi primarii îşi vor PIERDE MANDATELE

PREVIZIUNE a liderilor ACL: Consilierii şi primarii îşi vor PIERDE MANDATELE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ambii copreşedinţi ai ACL Galaţi, Victor Paul Dobre şi Doruleţ Resmerinţă, prognozează că primarii şi consilierii care vor opta să dea curs OUG 55/2014 şi să plece în tabăra partidului de guvernământ îşi vor pierde mandatele, pentru că ordonanţa va fi declarată neconstituţională.

„Există în Constituţie articolul 115 alin. 6, care spune în mod explicit că lucrurile ce ţin de instituţii fundamentale ale statului nu pot fi reglementate prin OUG, ci prin lege. Este prima prevedere fermă constituţională pe care o încalcă acest act normativ al Guvernului. De asemenea, un act normativ care nu are avizul Consiliului Legislativ este iar o încălcare a legii”, a explicat Victor Paul Dobre.

Potrivit celor doi, în acest moment mai mulţi reprezentanţi din PSD, cum ar fi europarlamentarul Dan Nica, senatorul Gheorghe Saghian, dar şi senatorul Nicolae Marin fac presiuni, ameninţări şi promisiuni pentru a atrage primarii din judeţ să vină în sânul stângii politice.

"Foarte activ se manifestă domnul senator Nicu Marin, care dă telefoane în stânga şi în dreapta, pe la toţi primarii, el având, în perspectivă, şi intenţia de a fi viitorul candidat la preşedinţia Consiliului Judeţului din partea PSD”, a comentat deputatul Victor Paul Dobre. De asemenea, Dobre are convingerea că majoritatea primarilor liberali nu vor opta pentru trecerea în tabăra PSD în această perioadă. „Îi cunosc”, a subliniat acesta.

PNL are, încă, 20 de primari în judeţ, punându-l la socoteală şi pe Marius Stan, 190 de consilieri locali şi şapte consilieri judeţeni. PDL are şapte primari în judeţ, cu tot cu cei doi care deja şi-au anunţat plecarea, 143 de consilieri locali şi şase consilieri judeţeni.

Citit 2377 ori Ultima modificare Joi, 04 Septembrie 2014 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.