Restructurarea cartierului Dunărea, în dezbatere publică/ Arhitecţii şi urbaniştii vă stau la dispoziţie

Restructurarea cartierului Dunărea, în dezbatere publică/ Arhitecţii şi urbaniştii vă stau la dispoziţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de două zile, pe 9 şi 10 septembrie, între orele 10,00 şi 15,00, în holul Universităţii „Dunărea de Jos”, din strada Domnească nr. 47, gălăţenii interesaţi pot discuta cu reprezentanţii firmei Quattro Design SRL, care a realizat planul urbanistic zonal de restructurare urbană a microraioanelor 18, 19, 20 şi 21.

Deşi seria de articole despre cum văd urbaniştii şi arhitecţii viitorul cartierului Dunărea a suscitat interes din partea cititorilor „Vieţii libere” şi numeroase comentarii, la dezbaterea publică pe tema PUZ-ului dezinteresul a fost mare şi a surprins inclusiv autorităţile. Concret, au participat elaboratorii documentaţiei, reprezentanţii instituţiilor publice şi o mână de cetăţeni, dintre care doi aveau afaceri în zonă şi se temeau că ele ar putea fi afectate sau chiar desfiinţate de restructurare. Asta în ciuda faptului că, potrivit arhitectului şef al municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, au fost invitaţi nominal toţi preşedinţii asociaţiilor de proprietari din microraioanele vizate!

Demolare, dar în anumite condiţii

Unul dintre punctele forte ale restructurării propuse de arhitecţi vizează demolarea construcţiilor parazitare: garaje şi chioşcuri. Viceprimarul Florin Popa a atras atenţia că măsura va trebui foarte bine fundamentată: „Avem deja un succes: am demolat două zone şi în momentul de faţă probabil că doar într-una vom reuşi să punem ceva în loc, în cealaltă, faptul că erau acolo nişte proprietăţi private ne-a condus în litigii şi nu ştiu când vom putea să punem ceva în loc”, a spus viceprimarul.

Tot Florin Popa a sesizat că propunerea arhitecţilor de a se construi o şcoală pe strada Victor Vâlcovici nu este justificată, zona având deja infrastructura şcolară suficientă, fapt confirmat de inspectorul şcolar prezent, Camelia Dima. Arhitecţii au propus, pe loc, un complex socio-cultural, care să includă o grădiniţă.

Discuţiile au vizat şi Aleea Comerţului. Arhitecţii au precizat că, în afara propunerilor de ordin peisagistic şi de amenajare, au stabilit zone în care pot fi amplasate mai târziu chioşcuri tip, aprobate de Primărie, pentru un anume gen de comerţ, dar nu alimentar. În ceea ce priveşte construcţiile provizorii, din momentul aprobării Planului urbanistic de către aleşii locali, ele vor trebui să se încadreze în prevederile lui.

Reamintim că joi, 11 septembrie, este ultima zi în care Primăria mai aşteaptă propunerile şi observaţiile gălăţenilor pe acest subiect.

Citeşte şi: CHIOŞCURILE de pe Aleea Comerţului VOR FI DEMOLATE! IATĂ cum văd ARHITECŢII pieţele din Micro 19 şi 20

Citit 2345 ori Ultima modificare Luni, 08 Septembrie 2014 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.