Unde se situează Galaţiul la capitolul PROIECTE PE BANI EUROPENI pentru infrastructură în EDUCAŢIE

Unde se situează Galaţiul la capitolul PROIECTE PE BANI EUROPENI pentru infrastructură în EDUCAŢIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe exerciţiul 2007 – 2013, judeţul Galaţi a atras finanţări europene şi a semnat 10 proiecte prin Agenţia de Dezvoltare Regională Regiunea Sud-Est pe domeniul infrastructurii de educaţie. Ultimul fiind semnat chiar la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, fiind vorba de reabilitarea Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, proiect în valoare de 1.068.703 de lei. Potrivit directorului Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, judeţul Galaţiul este peste media naţională la nivelul atragerii fondurilor europene.

„Finanţarea pentru cele nouă proiecte semnate până acum este peste 30 milioane de lei. Cele mai multe, şapte, sunt în învăţământul obligatoriu, din care patru sunt în municipiul Galaţi, unele dintre ele fiind în etapa finală, un proiect este în domeniul învăţământului universitar, este vorba de Universitatea Dunărea de Jos, care are un proiect de dotări echipamente şi două proiecte în rural, în Lieşti şi Scânteieşti. Judeţul este peste media naţională din punctul de vedere al atragerii fondurilor europene în acest domeniu şi Primăria municipiului a atras mai mult de jumătate din aceste fonduri”, a declarat directorul ADR Sud-Est, Luminiţa Mihailov.

Potrivit unei informări a Primăriei Galaţi, în domeniul educaţiei, municipalitatea a finalizat patru proiecte cu finanţare europeană, în valoare de 12 milioane de lei.

Citit 816 ori Ultima modificare Duminică, 19 Octombrie 2014 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.