PREZIDENŢIALE 2014/ Dacă va fi necesar, AL DOILEA TUR DE SCRUTIN se va desfăşura pe 16 noiembrie
Foto: Foto arhivă

PREZIDENŢIALE 2014/ Dacă va fi necesar, AL DOILEA TUR DE SCRUTIN se va desfăşura pe 16 noiembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campania pentru turul al doilea de scrutin va începe săptămâna viitoare


În cazul în care niciunul dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru prezidenţiale nu va reuşi să obţină peste 50 la sută din voturi, aşa cum se şi vehiculează, de altfel, în România va avea loc un al doilea tur de scrutin, programat pentru data de 16 noiembrie. În cel de-al doilea tur se vor duela candidaţii care au ocupat primele două poziţii în urma rezultatelor scrutinului din data de 2 noiembrie.

Conform analiştilor, sondajelor de opinie şi scenariilor care circulă în mediul politic, niciun prezidenţiabil nu va reuşi să obţină peste jumătate dintre voturile alegătorilor, astfel că organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale este iminentă.

Conform calendarului alegerilor, cel mai târziu pe data de 6 noiembrie, procesul-verbal privind rezultatele alegerilor va fi trimis de la Biroul Electoral Central la Curtea Constituţională, sub pază armată, iar campania electorală dedicată celui de-al doilea tur va începe pe data de 7 noiembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie, la ora 7,00, cu o zi înainte de deschiderea secţiilor de votare. Ziua de 16 noiembrie va fi decisivă pentru unul dintre cei doi prezidenţiabili care se vor duela în cel de-al doilea tur.

CITEŞTE ŞI: Cu un like nu poţi schimba lumea, cu un VOT da! Campanie a Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa

Citit 882 ori Ultima modificare Vineri, 31 Octombrie 2014 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.