"Ordonanţa traseiştilor", DATE OFICIALE/ Cum au migrat aleşii locali din judeţul Galaţi

"Ordonanţa traseiştilor", DATE OFICIALE/ Cum au migrat aleşii locali din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi parteneri în coaliţia de guvernare, PSD a lovit în partidul lui Eugen Durbacă, care a pierdut mai mulţi membri datorită OUG 55

Aşa cum era de aşteptat, partidele aflate la guvernare au avut cel mai mult de câştigat prin Ordonanţa de Urgenţă care încurajează migraţia aleşilor locali. PSD şi UNPR au atras cei mai mulţi membri, iar 39 de aleşi şi-au părăsit partidele care i-au susţinut pentru a deveni independenţi. Cel mai puţin afectat de OUG 55, din sfera partidelor aflate în opoziţie, este PNL.

Instituţia Prefectului a finalizat centralizarea datelor transmise de către secretarii Consiliului Judeţului şi consiliilor locale, iar vineri a fost ultima zi în care prefecturile din ţară trebuiau să transmită mişcările de trupe politice la Bucureşti.

Cine a cules "roade" şi cine a avut de pierdut

Conform informaţiilor furnizate de Prefectura Galaţi, PSD a înregimentat, aşa cum v-am şi anunţat în urmă cu câteva săptămâni, cinci primari din judeţul Galaţi, trei viceprimari (din partea PP-DD, PDL şi PNL), 55 de consilieri locali şi 17 supleanţi pe listele de consilieri locali. UNPR a atras de partea sa un vicepreşedinte din Consiliul Judeţului (Marian Vicleanu, fost PP-DD-ist), doi consilieri judeţeni ai PP-DD, împreună cu şase supleanţi, un primar al PNL (Marius Stan), 26 de consilieri locali (17 PP-DD, patru PDL, doi PRM, unul PSR şi doi PNL), dar şi 15 supleanţi.

PNL a atras de partea sa un consilier judeţean din partea PC (Cristian Dan Neicu), 21 de consilieri locali (printre care se numără membri ai PSD, PP-DD şi PC), precum şi doi supleanţi de pe listele de consiliu local. PC a atras şase consilieri locali (cinci din PP-DD şi unul din PRM) şi un supleant. PDL a pierdut pe bandă rulantă membri de partid şi nici nu a reuşit să atragă noi membri, cu excepţia a trei consilieri PP-DD. Pe PLR au pariat, graţie OUG 55, patru consilieri locali şi un supleant.

Aproape 40 de aleşi au optat pentru a deveni independenţi

Nu mai puţin de 39 de aleşi din judeţul Galaţi, printre care se numără şi cei cinci consilieri judeţeni - Simona Daniela Hapeci (PP-DD), Emil Ţuicu (PNL), Petrişor Potec (PDL), Aurel Zamfir (PDL) şi Nataliţa Buruiană (PC) - au ales să devină independenţi. Pentru a fi independenţi au mai optat doi membri supleanţi de pe lista Consiliului Judeţului şi un supleant pentru Consiliul Local.

Citit 2099 ori Ultima modificare Vineri, 07 Noiembrie 2014 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.