Fasonări şi TĂIERI pe Faleza Inferioară

Fasonări şi TĂIERI pe Faleza Inferioară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de luni, societatea Gospodărire Urbană a început să fasoneze şi să taie copacii uscaţi de pe Faleza Inferioară. Până joi, la ora prânzului, în zona cuprinsă între restaurantul Nic Nic şi foişorul din lemn, 115 arbori au fost fasonaţi, iar 12 arbori au fost doborâţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii, Daniela Stroia, fasonarea a constat în tăierea crengilor uscate, a celor care erau plecate la pământ sau încurcau circulaţie pe aleile pietonale, iar cei 12 arbori tăiaţi au fost plopi, sălcii şi corcoduşi.

Joi, în jurul prânzului, se lucra la tăierea şi încărcarea unor sălcii căzute de pe malul Dunării. „Nu tăiem decât ce este uscat sau căzut. Facem fotografii fiecărui copac pe care îl tăiem, pentru a demonstra că nu sunt tăiaţi copaci sănătoşi. Cei pe care îi tăiem sunt scorburoşi, despicaţi, căzuţi. De asemenea, mai sunt tăiate cât mai de jos buturugile copacilor care au fost tăiaţi mai demult”, ne-a spus unul dintre angajaţii de pe teren, ilustrându-ne totodată pe viu copacii tăiaţi, dar şi prin intermediul fotografiilor.

Acţiunea de curăţare şi tăiere a copacilor urcaţi pe Faleza Inferioară va continua şi în săptămânile care urmează, până la finalizare, respectiv, cel mai probabil, până la sfârşitul lunii noiembrie.

Citit 1288 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014 10:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.