ABSURD DE GALAŢI/ Cine joacă alba-neagra cu birurile noastre

ABSURD DE GALAŢI/ Cine joacă alba-neagra cu birurile noastre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd ori, de-a dreptul, le întreţin. Deşi taxele şi impozitele pe care gălăţenii le vor plăti în 2015 pentru proprietăţile pe care le deţin, imobiliare sau cu cai putere, pentru curăţenie, ecarisaj, nunţi, divorţuri şi altele constituie un subiect serios, el a ajuns motiv de paradox.

Mai exact, pe 30 octombrie 2014, fix înainte de alegeri, Primăria Galaţi a postat pe portalul propriu, spre dezbatere publică, un document cu valorile taxelor şi impozitelor locale propuse pentru 2015. E adevărat, creşterea, calculată de noi, nu era mare, doar două, trei procente, dar sesizabilă la buzunar. Paradoxal, după o săptămână, documentul cu pricina a dispărut de pe site-ul public ca şi când nici n-ar fi existat. Asta în ciuda faptului că orice dezbatere publică trebuie să dureze minim 30 de zile. Un motiv pentru „subtilizarea” majorării de taxe ar fi acela că nu dă bine deloc un astfel de subiect în campania electorală… Şi atunci s-a recurs la metoda "alba-neagra".

De cealaltă parte, autorităţile spun că documentul cu pricina nu conţinea toate dările publice, de aceea a fost retras. Aceleaşi autorităţi susţin că nu e vorba de o creştere, ci de o „corecţie”. Ca şi când „corecţia” de două, trei procente în plus n-ar fi din buzunarul nostru, ci din al altcuiva. Absurd, dar adevărat!

Citeşte şi: TAXE locale mai MARI în 2015/ AFLĂ cât de mult vor PLĂTI gălăţenii la STAT

Citit 874 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Noiembrie 2014 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.