Apaterm acceptă DEBRANŞAREA INDIVIDUALĂ de la căldură

Apaterm acceptă DEBRANŞAREA INDIVIDUALĂ de la căldură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Diminuarea parametrilor de furnizare a aburului ce alimentează sistemul de termoficare al Galaţiului, până la sistarea căldurii, ce a avut loc luni, a încins spiritele, miercuri, în cadrul Comisiei de Dialog Social. Membrii Comisiei s-au arătat mai mult decât nemulţumiţi de faptul că au avut de suferit şi cei bun platnici. Principalul vizat a fost administratorul special al Electrocentrale, Sinan Mustafa. Liderul Sindicatului Cartel Alfa, Romică Gârneaţă, chiar a cerut Primăriei şi Prefecturii să facă demersuri către Ministerul Economiei pentru demiterea lui.

„Vă rog, domnule subprefect, împreună cu Primăria, care iar nu este reprezentată la Comisia de Dialog Social, să faceţi toate demersurile către Ministerul Economiei şi să cereţi demisia administratorului judiciar de la Electrocentrale, dacă nu a primit o notificare de la Romgaz, în data de 15 decembrie, că i se sistează furnizarea de gaz. Eu, din câte ştiu, nu a primit aşa ceva. Pe mine mă interesează să primească omul care plăteşte ceea ce plăteşte. Ştim că sunt probleme, dar, când sunt onest şi plătesc, nimeni nu trebuie să îmi oprească serviciul. Au luat dreptul la siguranţă şi la sănătate”, a declarat liderul de sindicat.

Contactat telefonic, administratorul CET, Sinan Mustafa, a declarat că nici nu trebuie să existe o notificare de la Romgaz pentru sistarea furnizării de gaz. „Suntem în insolvenţă şi trebuie să avem grijă de buna administrare a societăţii. Restul sunt doar răutăţi şi deviaţii de la adevăratele probleme”, ne-a spus administratorul, care nu a vrut să comenteze şi pe tema unei eventuale cereri de demisie.

Deconectare, apartament cu apartament

În acest moment, 16 asociaţii de proprietari rău – platnice au sistată căldura şi au mai fost preavizate în două tranşe şi altele, o dată 13 asociaţii, o dată 50 de asociaţii. Prezent la Comisia de Dialog Social, directorul Apaterm, Mircea Ispas, a spus că în dimineaţa zilei de miercuri au fost discuţii cu administratorul CET, Sinan Mustafa, pentru a propune Asociaţiilor de proprietari ca deconectarea de la sistemul centralizat de furnizare a căldurii să fie făcută din casa omului, dacă există acordul proprietarului, astfel încât să nu mai sufere întregul bloc sau întreaga asociaţie.

„În momentul de faţă, la cele 16 sistate, acolo unde s-a venit cu documente clare contabile din partea asociaţiei şi s-a demonstrat că una dintre scări sau vreun bloc sunt fără datorii, scara respectivă am deschis-o. Venim şi cu următoarea propunere, pe care o vom face şi către asociaţiile de proprietari: dacă la nivelul unui branşament de bloc, scară, sunt două, trei apartamente cu datorii şi cetăţenii permit accesul în apartament pentru deconectare, o facem cu mare plăcere. Nu vrem să sistăm căldura la populaţia bun platnică”, a încheiat directorul tehnic al Apaterm, Mircea Ispas.

Telefoane disperate la Prefectură

Situaţia disperată în care s-au aflat oamenii, luni, a luat o întorsătură haotică, se pare, iar cetăţenii au sunat la Prefectură crezând că aceasta este instituţia care a impus sistarea furnizării căldurii, motiv pentru care subprefectul a vrut să pună lucrurile la punct. „Am primit un telefon şi am fost întrebat dacă Prefectura a emis vreo dispoziţie prin care a obligat Asociaţiile de proprietari să sisteze căldura cetăţenilor. Răspunsul este: Nu! În primul rând, Prefectura nu emite dispoziţii, nu avem astfel de atribuţii, nu putem comite astfel de chestii imorale”, a comentat subprefectul Răzvan Daniel Olaru.

Citit 9158 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.