ALEGERILE de la Galaţi din 2012, ANCHETATE de DNA

ALEGERILE de la Galaţi din 2012, ANCHETATE de DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Modul în care au fost organizate, la Galaţi, alegerile locale din anul 2012, de către fostul prefect Cătălin Emanoil Bocăneanu, este verificat, în prezent, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Totul a pornit de la o plângere penală pe care deputatul Mircea Toader, preşedintele PDL Galaţi la acea vreme, a făcut-o împotriva fostului reprezentant al Guvernului în teritoriu pentru abuz în serviciu. Democrat-liberalii au sesizat faptul că fostul prefect de Galaţi s-a implicat în numirea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de votare altfel decât prevede legea.

"Am făcut plângere penală referitor la modul în care Bocăneanu a selectat, încălcând legea alegerilor locale, preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare. Aceştia trebuiau propuşi de primari, însă Bocăneanu i-a pus pe liste pe cei pe care şi i-au dorit preşedinţii de organizaţii PSD din comunele respective. De multe ori, cum s-a întâmplat şi la Matca, preşedintele secţiei de votare era o persoană care avea patru clase. Ni s-a cerut toată documentaţia. La câte belele are domnul Bocăneanu, mai vine una. Trebuie să înţeleagă fiecare că legea trebuie respectată. Nu se ştie niciodată cum se întoarce roata istoriei”, a declarat deputatul Mircea Toader. Parlamentarul a precizat că a fost chemat la DNA, „înainte de Anul Nou”, şi că i s-au solicitat o serie de documente pe care urmează să le înainteze procurorilor anticorupţie.

"Dacă dânsul consideră că asta trebuie să facă, poate să o facă, nu e nicio problemă, dumnealui are un stil propriu de a interpreta legea. Legea spune clar: se întocmesc nişte liste de primari, se înaintează prefectului şi conţin propuneri. Deci, lingvistic analizând, termenul de propunere nu înseamnă obligativitate sau strict limitare la acele persoane recomandate de primari. Poate nu ştiu eu limba română", declara, în 2012, fostul prefect de Galaţi, vizavi de acuzaţiile aduse.

Citit 4563 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015 01:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.