Calorgalul, contestat: Problema TERMOFICĂRII încălzeşte spiritul critic

Calorgalul, contestat: Problema TERMOFICĂRII încălzeşte spiritul critic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Soluţia preluării termoficării de către societatea Calorgal nu este una viabilă pe termen lung, ci doar o soluţie de criză, consideră co-preşedintele PNL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco. Îndoielile liberalului au la bază banii de care ar avea nevoie Calorgal să se pună pe picioare, dar şi pregătirea oamenilor care au fost puşi în conducere în momentul alcătuirii societăţii, respectiv tinerii Silviu Bacalum şi Ionuţ Pucheanu, care erau consilierii primarului Stan pe atunci, şi Mircea Ispas, singurul căruia Nicuşor Ciumacenco i-a recunoscut experienţa.

Potrivit acestuia, Calorgal, care ar trebui să preia activitatea falimentarei Apaterm, ar avea nevoie de un buget estimat pentru 2015 de cel puţin 5 milioane de euro, pentru salarii şi investiţii şi utilarea completă a sediului (în condiţiile în care toate bunurile Apaterm vor fi scoase la licitaţie). „De unde se iau banii aceştia?” s-a întrebat retoric, Ciumacenco.

„Ca fapt divers, societatea a funcţionat în 2012 cu patru angajaţi şi a avut 2.892 de lei datorii, iar în 2013 a avut un singur angajat şi a încheiat anul cu 57.089 lei datorii. Aşadar, o firmă care nu e în stare să obţină profit, cu un singur angajat, se va îngriji de termoficarea oraşului, de destinele a peste 60.000 de beneficiari şi va avea în grijă un buget de zeci de milioane de lei?!”, a mai spus liberalul.

Subiectul nu putea fi încheiat fără ca fostul viceprimar al Galaţiului să nu aducă aminte, pentru a nu ştiu câta oară, despre intenţia suedezilor de la Usitall de a construi o centrală termică pe bază de deşeuri, în 2012, dar care s-au lovit de lipsa de interes a autorităţilor locale.

Citit 1954 ori Ultima modificare Joi, 22 Ianuarie 2015 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.