Cu ce s-a întors PRIMARUL Galaţiului de la Viena/ Idei de un milion de euro pentru un FESTIVAL INTERNAŢIONAL
Foto: Foto Ionatan Ţuţu

Cu ce s-a întors PRIMARUL Galaţiului de la Viena/ Idei de un milion de euro pentru un FESTIVAL INTERNAŢIONAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Proiectul, dedicat tuturor ţărilor riverane Dunării, ar urma să fie realizat cu fonduri europene


Revenit de la Viena, unde a participat la Consiliul Oraşelor Dunărene, structură în care Galaţiul are o poziţie onorantă, de vicepreşedinte, primarul Marius Stan nu s-a putut lăuda cu mari succese. "După desele întruniri pe care le-am avut până la momentul de faţă, n-am făcut tumbe de bucurie vizavi de proiectele pe care acest consiliu le-a promovat. Nu e o critică, e o remarcă. Deocamdată, important este că suntem prezenţi acolo, să vedem când vor apărea şi finanţările concrete, sper să fim şi noi acolo, la uşă", a spus Stan. Intenţia edilului este de a prezenta proiectele în momentul în care studiile de fezabilitate vor fi deja pregătite. "Proiectul cel mai important rămâne, evident, subtraversarea Dunării. În momentul în care se va finaliza studiul de fezabilitate, vrem să-l promovăm şi pe Strategia Dunării, pentru că într-o eventuală aplicare pentru fonduri europene, lucrul acesta adaugă un punctaj superior proiectului, aşa că e important să fim acolo", a explicat Marius Stan.

Nouă zile de spectacole, pe o scenă plutitoare

De la Viena, edilul s-a întors, însă, cu un plan îndrăzneţ: un festival internaţional al tuturor ţărilor riverane Dunării, realizat tot prin Strategia Dunării. "Avem deocamdată un proiect în sensul acesta, un festival care să înlocuiască ce-a fost odată Festivalul de la Callatis, dar de o anvergură mult mai mare, cu partenerii noştri de pe zona Dunării. Vrem să facem o tradiţie din asta, în sezonul cald, undeva în luna august. Având în vedere că noi am luat de la Poliţia de Frontieră un ponton uriaş, vrem să putem accesa fonduri să transformăm acel ponton într-o scenă mobilă plutitoare, uriaşă, unde să putem organiza manifestări cultural-artistice. Sper să fie un proiect care să prindă. Sper să găsim şi finanţarea europeană, pentru că el înseamnă destul de mulţi bani, aproape un milion de euro. O manifestare pe durata a nouă zile, cu trupe din fiecare oraş riveran, iar acest lucru s-ar derula în fiecare oraş riveran, pe durata unui an”, a spus edilul.

Marius Stan a spus că festivalul s-ar putea numi "Kalas, de la denumirea veche a oraşului", numai că acest cuvânt este de fapt denumirea în limba turcă a Galaţiului, în fapt o adaptare a arabului "kala'at" (fortăreaţă), reprezentând doar o ipoteză etimologică neconfirmată.

Citeşte şi: După ce s-au fript cu BOXUL, aleşii suflă şi-n FILEU/ Primarul, strâns cu uşa la ALOCAREA BANILOR pentru Fed Cup

Citit 4074 ori Ultima modificare Duminică, 01 Februarie 2015 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.