Vor mai fi MICROBUZE în transportul de persoane? DISCUŢII cu operatorii privaţi
Foto: Foto arhivă: "Viaţa liberă"

Vor mai fi MICROBUZE în transportul de persoane? DISCUŢII cu operatorii privaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Ar fi inacceptabil să stea oamenii prin staţii câte o oră după un mijloc de transport", declară primarul Marius Stan, înaintea întâlnirii cu cei opt operatori privaţi


Soarta celor 170 de microbuze private care acoperă în acest moment 11 trasee de transport este incertă. Deşi operatorii au cerut prelungirea actualelor contracte, care expiră în luna mai, cu încă doi ani, nu au primit deocamdată niciun răspuns. Mai îngrijoraţi sunt şoferii acestora, câte doi pe fiecare din cele 170 de maxi-taxiuri din trafic, care nu ştiu dacă vor mai avea serviciu din luna mai. Situaţia s-ar putea rezolva în această săptămână, când primarul Marius Stan se va întâlni cu operatorii privaţi.

„Eu nu elimin colaborarea cu ei, deocamdată, pentru că trebuie să evaluăm foarte exact, foarte corect, flota pe care o avem la dispoziţie. A te înhăma la o muncă în care să spui că dărâmi munţii şi apoi stau oamenii prin staţii câte o oră după un mijloc de transport ar fi inacceptabil! Aşa încât vom face o analiză foarte, foarte exigentă a ceea ce înseamnă flota, din toate punctele de vedere, nu numai capacitate, ci şi calitate tehnică şi confort, abia după aceea vom da Transurb traseele pe care le poate face onorabil. Altfel, numai ca să figureze pe hârtie, nu mi se pare corect. În măsura în care rămân trasee neacoperite, vom apela şi la operatorii privaţi”, a declarat Marius Stan.

Potrivit Strategiei de transport, convenite cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, operatorii privaţi nu pot primi, însă, decât trasee secundare.

Citeşte şi: AUTOBUZELE Transurb INTRĂ (şi) pe traseele de MAXI-TAXI

Citit 10786 ori Ultima modificare Luni, 02 Februarie 2015 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.