POLITICĂ DE WEEKEND/ După ce s-au ameninţat cu bătaia, Marius Stan l-a lăsat iar „primar” pe Florin Popa

POLITICĂ DE WEEKEND/ După ce s-au ameninţat cu bătaia, Marius Stan l-a lăsat iar „primar” pe Florin Popa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Domn’ primar, vrei să mă baţi? Spune, că vin lângă tine!” – „N-ai face faţă, stai liniştit!”, acesta a fost cel mai şocant schimb de replici dintre viceprimarul PSD Florin Popa şi primarul UNPR Marius Stan, la recenta şedinţă a Consiliului Local * Chiar şi după acest conflictul, Stan i-a delegat atribuţiunile de primar lui Popa, lăsându-l pe viceprimarul Radu Cosca doar să ţină audienţe


Problemele de sănătate care i-au recidivat l-au ţinut pe primarul Marius Stan departe de Primărie şi în săptămâna care tocmai s-a încheiat. Edilul, aflat în concediu medical, i-a delegat atribuţiunile sale tot viceprimarului PSD Florin Popa, cel care a avut această misiune şi acum două săptămâni. O asemenea măsură i-ar putea surprinde pe cei care au asistat scandalul de la şedinţa trecută a Consiliului Local. Conflictul a pornit tocmai de la faptul că, îndeplinind atribuţiunile delegate de primar, Florin Popa a dat undă verde înlocuirii din funcţia de consilier local şi viceprimar a colegului său demisionar, Radu Cosca. Iar primarul l-a acuzat că „l-a lucrat pe la spate”. Schimburile de replici dintre cei doi, petrecute în faţa aleşilor, a presei, dar şi a cetăţenilor, au fost dure, dar pe alocuri şi hilare. Iată-le pe cele mai spumoase!

Acuzaţii

Florin Popa a inclus în convocatorul şedinţei de Consiliu Local patru proiecte de hotărâre care vizau trecerea pe tuşa administraţiei locale a lui Radu Cosca. Primarul, însă, le-a scos de pe ordinea de zi a întrunirii, susţinând că Radu Cosca - sau "Coţca", după cum îi spune edilul - este în concediu şi că o înlocuire ar fi ilegală. „Dacă dl Popa Florin îşi ia concediu, rezultă că puteţi, în timpul acesta, să-l daţi afară”, a fost unul dintre argumentele edilului. „Atunci când mă voi hotărî să-mi dau demisia, voi avea tăria să cântăresc bine acest lucru, şi în momentul în care o dau, să nu mai revin asupra ei. Sau a doua zi, a treia zi, să nu vin cu cerere de concediu!”, a ripostat Popa.

Când acesta a recunoscut că a semnat ca iniţiator proiectele de hotărâre privind înlocuirea lui Cosca, şi deci numai el le poate retrage de pe ordinea de zi, s-a ales cu o acuzaţie gravă. „Ne batem în atribuţiuni?! Dacă cineva a profitat de faptul că eu, fiind internat, a trebuit să lipsesc de la serviciu şi a avut ştampila şi atribuţiunile de primar, şi a iniţiat o astfel de hotărâre pe la spate, de ce trebuie să accept? Nu accept!”, a ripostat Stan. Florin Popa a încercat să se apere: „Vreau să se înţeleagă că n-a fost nici prin faţă, nici pe la spate. A fost…”. „În lipsă!”, i-a tăiat-o Stan.

Ameninţări cu bătaia

Punctul culminant al conflictului dintre cei doi avea să se petreacă aproape de finalul şedinţei, când lui Florin Popa i s-a năzărit că primarul ar vrea să-l bată. Florin Popa: „Domnu’ primar, nu vă mai uitaţi urât la noi!”. Marius Stan: „Cine se uită urât?! Nu văd bine!”. Florin Popa: „Te uiţi aşa, pe sub ochelari, parcă vrei să mă baţi. Vrei să mă baţi? Spune, că vin lângă tine, care-i problema?!”. Marius Stan: „N-ai face faţă, stai liniştit! Îmi aleg din ăştia, de categoria mea!”. Deşi cei doi erau iritaţi, dar păreau amuzaţi, un asemenea "recital" nu e tocmai potrivit într-o şedinţă publică a Consiliului Local.

Iată, însă că tot conflictul nu l-a împiedicat pe Marius Stan să-i delege din nou atribuţiunile de primar tot lui Florin Popa, chit că Radu "Coţca" s-a întors din concediu şi ţine audienţele în locul lui.


CITEŞTE ŞI: Mircea Toader, despre subsecretarul Marius Mărgărit: „Natura a fost vinovată cu el”

Citit 1757 ori Ultima modificare Vineri, 06 Februarie 2015 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.