Modernizare pe FONDURI EUROPENE - Două STRĂZI din Galaţi şi VIADUCTUL intră în faza de proiectare

Modernizare pe FONDURI EUROPENE - Două STRĂZI din Galaţi şi VIADUCTUL intră în faza de proiectare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Străzile Calea Prutului (de la intrarea în oraş până în strada Mihai Bravu), Basarabiei (din strada Mihai Bravu până în strada Traian), dar şi Viaduct Sidex ar putea fi modernizate pe fonduri europene, potrivit unei informări a Primăriei Galaţi. Primăria Galaţi a atribuit la sfârşitul lunii ianuarie firmei Add Global Desing SRL contractul proiectare ”Reabilitarea infrastructurii de transport pe axa E-V", care vizează modernizarea infrastructurii subterane, a căii de rulare a tramvaielor, a iluminatului public şi a infrastructurii rutiere (covor asfaltic, trotuare, parapete de protecţie, marcaje şi semnalizare rutieră).

„Proiectul ”Reabilitarea infrastructurii de transport pe axa E-V” a fost inclus de Primăria municipiului Galaţi pe lista proiectelor pentru care se va aplica în vederea obţinerii de fonduri europene nerambursabile, în exerciţiul bugetar 2015-2020. Pentru a putea demara procedurile de depunere a proiectului, este necesară proiectarea şi realizarea studiului de fezabilitate, documente obligatorii la dosarul de finanţare”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Contractul pentru proiectare are o valoare totală de 113.448 de lei, în contextul în care contractul fusese estimat iniţial la o valoare de 238.690 de lei, iar Add Global Design SRL s-a bătut cu patru ofertanţi pentru acest proiect.

Caietul de sarcini include avize, ridicare topo Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, expertiză tehnică la toate reţelele şi conductele, expertiză tehnică a străzii, cât şi a viaductelor. Ce ar presupune modernizarea Pe Calea Prutului vor fi înlocuite conducte din reţeaua de apă, cât şi de canalizare, cablurile vor fi subterane, va fi reabilitată calea de rulare a tramvaiului, respectiv va fi înlocuită şina, dar va fi amenajată şi o pistă pentru bicicilişti dintr-un material diferit decât cel folosit pentru carosabil şi trotuare. Basarabiei va fi modernizată pe o lungime de 670 de metri liniari. Nu se va lucra deloc la partea de canalizare, în schimb vor fi înlocuite trei conducte la reţeaua de apă.

Lucrările vor începe după obţinerea finanţării europene şi semnarea contractului de finanţare.

Citit 4670 ori Ultima modificare Duminică, 08 Februarie 2015 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.