Câte DEŞEURI ELECTRICE au fost strânse în Galaţi

Câte DEŞEURI ELECTRICE au fost strânse în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La nivelul judeţului Galaţi, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec a colectat, anul trecut, peste opt tone de deşeuri electrice şi electronice (DEEE), în urma a peste 350 de apeluri telefonice făcute de către gălăţeni.

"În 2014 au fost înregistrate în judeţul Galaţi 354 de apeluri la TelVerde 0800.444.800. În urma acestor solicitări ale serviciului gratuit de preluare de la domiciliu a deşeurilor electrice, s-au colectat aproximativ 8.400 de kilograme DEEE. Gălăţenii au contribuit la colectarea a circa 112.900 kg DEEE, prin cele 88 de acţiuni de colectare din mediul rural şi urban desfăşurate în 2014", arată un comunicat al RoRec.

Tot anul trecut, Serviciul Public Ecosal a colectat 4,9 tone de astfel de deşeuri. Ecosal are două puncte de depozitare pentru deşeuri electrice şi electronice situate pe Centură, în cartierul Micro 13 B, singurul care funcţionează, şi pe strada Etna. Asociaţia RoRec vă poate ridica deşeurile DEEE grele de acasă, gratuit, însă nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul Ecosal.

De ce este importantă colectarea

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice, cum ar fi plumb, mercur şi cadmiu, care, ajunse la groapa de gunoi sau în natură, poluează solul, aerul şi apa. Aceste substanţe, odată ajunse în factorii de mediu, pot produce boli precum cancer, alergii, sterilitate, afecţiuni ale inimii. De asemenea, majoritatea deşeurilor electrice sunt constituite din componente care conţin materiale ce pot fi recuperate şi reintroduse în industrie, ca materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea iraţională a resurselor primare.


CITEŞTE ŞI: Ce s-a vrut şi ce-a ieşit: Depozitul pentru DEŞEURI electrice şi moloz, plin de hârtii şi plastic

Citit 2010 ori Ultima modificare Luni, 09 Februarie 2015 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.