Bugetul CJ Galaţi pentru 2015, APROBAT/ Mai mulţi bani pentru reabilitarea drumurilor

Bugetul CJ Galaţi pentru 2015, APROBAT/ Mai mulţi bani pentru reabilitarea drumurilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni ai Galaţiului s-au reunit, ieri, în şedinţă extraordinară, pentru a aproba bugetul judeţului pentru anul 2015, care se ridică la 204.604.000 de lei, adică depăşeşte 45 de milioane de euro. Deşi, anul acesta, „puşculiţa” Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi este mai generoasă în comparaţie cu cea a anului trecut, banii se dovedesc a fi tot insuficienţi. Conform proiectului adoptat, CJ Galaţi are la dispoziţie 224.604.000 de lei pentru cheltuieli (din care 20 de milioane de lei provin din excedentul bugetar al anilor precedenţi). Din această sumă, reprezentanţii instituţiei publice au prevăzut pentru dezvoltare (investiţii) 39.283.000 lei.

Consiliul Judeţului Galaţi a alocat, pentru acest an, 13,5 milioane de lei pentru căile de comunicaţii pe care le are în administrare, din care 8,5 milioane de lei sunt rezervaţi reabilitării unor segmente de drum judeţean, iar cinci milioane de lei pentru plombări. Suma totală este de trei ori mai mare decât cea de anul trecut, când s-au alocat pentru drumuri doar circa 3,5 milioane de lei.

„O să căutăm ca şi banii care vor veni în plus să îi băgăm tot pe drumuri şi pe asigurarea sănătăţii, pe modernizarea actului medical”, a afirmat Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ.

Instituţia riscă să fie dată în judecată de şoferi

Înainte ca proiectul de buget al judeţului să fie supus votului, după o pauză de consultări solicitată de opoziţie, aleşii judeţeni au readus în discuţie starea dezastruoasă a infrastructurii rutiere judeţene. Consilierii PNL au cerut asigurări că în acest an se vor reabilita şi plomba o serie de segmente de drum judeţean în zonele Nicoreşti, Buciumeni, Cerţeşti, Matca şi nu numai, iar Tania Bogdan a atras atenţia conducerii CJ cu privire la faptul că instituţia publică riscă să fie dată în judecată şi să piardă procese pe bandă rulantă din cauza stării deplorabile a infrastructurii. "Aş vrea să punctaţi foarte aplicat pe situaţia drumului DJ 240A - între Cârlomăneşti şi Cerţeşti - pentru că gropile sunt cât lăţimea carosabilului. De asemenea, DJ 251B, pe raza comunei Cerţeşti, la fel, este foarte stricat. Trebuie intervenit de urgenţă, pentru că aceste drumuri sunt extrem de stricate. Se întâmplă accidente, iar apoi noi pierdem procese cu conducătorii auto din cauza acestei situaţii. Drumurile acestea au fost neglijate mult timp şi cred că trebuie să se constituie într-o prioritate în ceea ce priveşte alocarea de fonduri de la CJ”, a replicat Tania Bogdan.

County managerul Costel Fotea a dat asigurări că la Nicoreşti, „în dreptul spitalului, pe o porţiune de un kilometru, va fi covor asfaltic” şi tot în cursul acestui an „va fi începută şi lucrarea, de patru kilometri, pe drumul Nicoreşti - Buciumeni”.

Citit 2002 ori Ultima modificare Joi, 12 Februarie 2015 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.