Când reîncep lucrările la PARCAREA din Micro 19
Foto: Foto: Monica Zanet

Când reîncep lucrările la PARCAREA din Micro 19
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câteva utilaje încărcau ieri munţii de resturi de fundaţii de garaje amestecate cu pământ de pe terenul pe care se va construi parcarea cu spaţii verzi şi loc de joacă din Micro 19. Trecătorii şi locatarii cartierului Dunărea s-au bucurat că reîncep lucrările şi prin urmare vor putea beneficia, în sfârşit, de investiţia Primăriei Galaţi. Ei bine, s-au cam grăbit.

Deocamdată, doar se pregăteşte terenul pentru reînceperea efectivă a lucrărilor, programată în jurul datei de 15 martie. Potrivit autorităţilor, ar mai fi nevoie de avizul Comisiei de Siguranţă a Circulaţiei şi de vreme prielnică.

Reamintim că lucrările de proiectare şi execuţie ale primei parcări construite pe locul unei foste baterii de garaje, în Micro 19, au fost atribuite, prin licitaţie, consorţiului format din firmele Tancrad SA Galaţi şi Global Service Project Bucureşti. Oferta acceptată de municipalitate se ridică la 1,93 milioane de lei. Lucrările sunt estimate să dureze şase luni, din momentul în care se emite ordinul de începere a lucrărilor.

Contractul vizează amenajarea unei parcări auto cu minim 216 locuri pentru autoturisme, spaţii verzi, un loc de joacă pentru copii, o zonă cu destinaţie pietonală prevăzută cu bănci, coşuri de gunoi, cişmele, toaletă ecologică şi iluminat public. Locul de joacă va avea două tobogane, patru balansoare, două leagăne cu trei scaune şi un complex de joacă dotat cu două turnuri şi un pod mobil. Spaţiile verzi trebuie să se încadreze unei amenajări peisagistice având în vedere că suprafaţa este generoasă - 11.335 de metri pătraţi.

Citit 2812 ori Ultima modificare Joi, 12 Februarie 2015 21:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.