Radu Cosca rămâne viceprimar. Culisele unei demisii retrase

Radu Cosca rămâne viceprimar. Culisele unei demisii retrase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Demisia pe care Radu Cosca şi-a dat-o la finele anului trecut din funcţia de viceprimar şi de consilier local PC a revenit pe tapetul şedinţei extraordinare de joi a Consiliului Local. Motivul? Cel pe care aleşii îl ştiau demisionat se afla în sală, iar pe la colţuri se spunea că şi-ar fi retras demisia.

Întrunirea a început chiar cu solicitarea preşedintelui de şedinţă, liberalul Mihail Bucatanschi: "Înainte de a începe, vreau să-i dau cuvântul dlui Cosca, să ne spună câteva cuvinte vizavi de demisia pe care şi-a retras-o, ca să înţeleagă toată lumea despre ce este vorba". "Dl preşedinte, v-am spus că nu am nimic de declarat, m-aţi întrebat înainte de a începe şedinţă!", s-a eschivat Cosca.

Prin vocea lui Cristian Dima, preşedintele Comisiei Juridice, mai mulţi consilieri au solicitat discutarea situaţiei. Abia când s-a pus efectiv problema legalităţii hotărârilor de Consiliu Local adoptate în prezenţa lui, Cosca a anunţat cu jumătate de glas că, din 2 februarie, de când i-a expirat concediul, este din nou viceprimar şi consilier.

Ca un avocat, primarul Marius Stan a intervenit spunând că renunţarea la demisie se află pe biroul său, urmând să fie înregistrată. Dacă Radu Cosca s-a ascuns în spatele tăcerii, primarul a oferit detalii asupra motivului pentru care politicianul s-a răzgândit. "Dl Cosca şi-a retras demisia, e dreptul lui legal. L-am convins să revină. Principalul argument a fost acela că eu îl cunosc ca un om curajos şi cred că duce bătălia şi cu colegii lui de partid, şi cu alţii, fără niciun fel de problemă”, a spus Stan.

Citeşte şi: Radu Cosca: "Am demisionat din funcţia de viceprimar pentru că nu am putut să fac nimic"

Citit 2518 ori Ultima modificare Vineri, 13 Februarie 2015 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.