POLITICĂ DE WEEKEND/ Orgolii politice. Meciul PSD-UNPR - faza pe preşedinţi

POLITICĂ DE WEEKEND/ Orgolii politice. Meciul PSD-UNPR - faza pe preşedinţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până acum alegerea preşedintelui de şedinţă la Consiliul Local era o formalitate. Dar de când săbiile s-au ascuţit, nici formalităţile nu mai sunt ce-au fost. Potrivit cutumei, prin rotaţie, fiecare grup stă la cârma Consiliului câte trei luni, iar secretarul este cel care ţine ordinea succesiunii. Acesta a anunţat că vine rândul PSD să ţină frâiele şedinţelor, iar viceprimarul PSD Florin Popa l-a şi propus pe Marius Humelnicu.

Numai că primarul Marius Stan a atras atenţia că grupul UNPR nu a fost niciodată în poziţia de lider. Popa n-a fost, însă, de acord, considerând că, din moment ce grupul PP-DD a trecut la UNPR, se cheamă că a avut conducerea şedinţelor. Toţi îl uitaseră pe Vergiliu Vals, până de curând singurul UNPR-ist din Consiliul Local! Şi uite-aşa s-a ajuns ca pentru poziţia de preşedinte să se bată Humelnicu şi Vals.

Evident au apărut şi ironiile: "Aveţi o sincopă în alianţă?", dat fiind că, la guvernare, PSD şi UNPR sunt aliate. Existând două propuneri, ar fi însemnat ca preşedintele să se decidă prin vot secret, ceea ce ar fi prelungit cu mult şedinţa, spre disperarea celor care se grăbeau. Până la urmă, tot Popa a pus capăt clenciului şi a cedat în favoarea UNPR.


CITEŞTE ŞI: Ce SURPRIZE au şefii din administraţie, de 8 MARTIE, pentru subordonate?

Citit 1229 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Martie 2015 01:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.