Ce SE CONSTRUIEŞTE NOU pe strada Domnească
Foto: Foto: Anca Melinte

Ce SE CONSTRUIEŞTE NOU pe strada Domnească
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Arhitectura, materialele de construcţie şi finisajele vor trebui să se încadreze în peisajul urban * Se mai aşteaptă acum autorizaţia de construire pentru a se apuca de treabă


Aleşii locali au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru construcţia unei clădiri cu parter şi două etaje în curtea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), pe strada Domnească nr. 53. După cum ne-a mărturisit Ionel Hâncu, preşedintele CARP, pensionarii aşteaptă de multă vreme undă verde în vederea realizării unui corp cu funcţiuni mixte şi utilităţi aferente. Aici, spune preşedintele, vor funcţiona cabinete medicale, servicii sociale şi chiar cluburi pentru femei şi pentru bărbaţi.

Formalităţile au durat pentru că imobilul în care CARP îşi desfăşoară activitatea are statutul de monument istoric, amplasat în Ansamblul urban „Strada Domnească”. “Exploatarea intensă zilnică a acestei construcţii prin activităţile pensionarilor din Galaţi a condus la propunerea de realizare, în incinta proprietate, a unui corp separat urmărindu-se astfel protejarea construcţiei monument. Astfel cea mai mare parte a activităţilor se vor transfera în noua clădire, iar în actualul sediu se vor desfăşura activităţi de protocol şi culturale, fără un aflux mare de persoane. După finalizarea construcţiei noi, se va proceda la iniţierea lucrărilor de conservare şi restaurare a construcţiei monument, pe baza unei documentaţii de specialitate avizate şi aprobate conform legislaţiei în vigoare. Noua construcţie este amplasată pe latura de nord a actualului sediu al Regionalei C.F. Galaţi", se arată în documentele avizate de aleşi. Arhitectura, materialele de construcţie şi finisajele vor trebui să se încadreze în peisajul urban. CARP mai aşteaptă acum autorizaţia de construire pentru a se apuca de treabă.

   

Citit 3707 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2015 10:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.