Ani de zile de amăgiri. STRADA ca un DRUM DE ŢARĂ din mijlocul Galaţiului
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Ani de zile de amăgiri. STRADA ca un DRUM DE ŢARĂ din mijlocul Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Artera care leagă strada Domnească de Alexandru cel Bun ar trebui să-şi schimbe numele, pentru că nu e nimic brav pe... strada Bravilor, ci doar promisiuni deşarte. Locatarii de pe strada care arată ca un drumeag de ţară aşteaptă de ani de zile ca sesizările lor, întemeiate, de altfel, să fie luate în seamă de autorităţi.

Sesizări în van

Pe site-ul domnule primar.ro figurează, pe 16 octombrie 2012, o sesizare adresată primarului Marius Stan privind situaţia străzii Bravilor. De fapt, este o trimitere la o petiţie trimisă Primăriei în iulie 2011, prin care locatarii solicitau să li se asfalteze şi lor strada dacă tot s-a reabilitat reţeaua de apă şi de canalizare în 2010 prin proiectul ISPA. Au primit, atunci, şi un răspuns din partea şefului Serviciului Reparaţii Străzi: „în urma verificărilor efectuate pe teren de către reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi s-a constatat că solicitarea se justifică. Deoarece programul de lucrări pe anul 2011 se află în derulare, lucrarea va fi inclusă în programul pe anul viitor. Adică 2012”.

Speranţe din 2013

„Petiţie din 2011, uitată de doi primari/ Misterul de pe strada Bravilor”, aşa se intitula articolul publicat în ziarul "Viaţa liberă" în septembrie 2013, în care prezentam tot demersurile gălăţenilor de pe strada Bravilor care nu voiau nimic altceva decât să li se pună şi lor asfalt. „Au fost montate ţevi noi, în rest strada a fost lăsată aşa cum era şi până atunci, cu piatră cubică”, reaminteau locatarii. Vestea bună le-a fost dată chiar de purtătorul de cuvânt al Primăriei, de la acel moment, Mihai Costache: modernizarea era prinsă în bugetul anului 2013. Şi, într-adevăr, Hotărârea Consililui Local nr.132 din 28 martie 2013, privind aprobarea bugetului oraşului prevedea, la cheltuieli de proiectare, modernizare strada Bravilor, cu o alocare de 20.000 de lei.

Nimic în 2014!

În noiembrie 2014, reporterii "V.L." au revenit pe strada Bravilor şi au consemnat afirmaţiile lui Vasile Rusu, unul dintre locatari: „Mai întâi, au făcut părinţii mei cerere, apoi eu. Cred că, în ritmul acesta, vor ajunge şi nepoţii mei să facă cerere pentru asfaltarea străzii. Înainte aveam piatră cubică, însă au fost făcute nişte săpături pe stradă şi acum arată ca după război”.

Iată că suntem în aprilie 2015 şi, recent, unul dintre locatarii străzii ne-a sesizat situaţia de pe Bravilor. Vestea proastă este că, în bugetul acestui an nu a fost alocat un leu pentru modernizarea acestei artere şi, potrivit reprezentanţilor Primăriei, nu este prinsă în planurile de investiţii.


CITEŞTE ŞI: Bine aţi venit la noi! Intrările în Galaţi arată ca după bombardament (FOTO)

Citit 1453 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Aprilie 2015 02:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.