Societatea civilă cere Primăriei consolidarea de urgenţă a Falezei

Societatea civilă cere Primăriei consolidarea de urgenţă a Falezei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce în toamna anului trecut a organizat o dezbatere publică pe tema tasării Falezei Dunării şi a cerut municipalităţii să ia măsuri pentru consolidarea acesteia, Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” trage un nou semnal de alarmă cu privire la faptul că malul Dunării o ia la vale, fapt confirmat, de altfel, şi de specialiştii în construcţii. Membrii ONG-ului cer reprezentanţilor Primăriei să demareze de urgenţă lucrările de consolidare a taluzului.

„Semnele de prăbuşire a solului apar din ce în ce mai des, în diferite zone ale oraşului, fapt care ne arată clar pericolul iminent în care ne aflăm, iar administraţia locală nu a elaborat, nici până la ora actuală, o strategie clară de stopare a acestui fenomen şi consolidare a solului. În calitate de reprezentanţi ai societăţii civile gălăţene, cerem de urgenţă identificarea tuturor soluţiilor de stopare a fenomenului de tasare, trecerea la executarea lucrărilor de consolidare a falezei superioare, a esplanadei din zona Elice - blocurile P şi a zonelor care se află în pericol de prăbuşire”, a declarat Bogdan Radu Brînzan, preşedintele Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu”.

Acesta a ţinut să sublinieze că, în cadrul dezbaterii de anul trecut, prof. dr. ing. Eugen Luca, conf. dr. ing. Victor Dumitrescu (invitaţii ONG-ului), cât şi prof. dr. ing. Manole-Stelian Şerbulea (invitat al Primăriei) au admis că Faleza Dunării se află în pericol. „Pentru toată lumea prezentă, concluzia a fost aceea că ne aflăm în faţa unei situaţii alarmante ce vizează întregul oraş şi că orice amânare a unor măsuri de prevenire a infiltraţiilor poate declanşa un dezastru. Printre soluţiile tehnice a fost recomandată construirea, prin tehnologia de foraj dirijat, a unui sistem de drenare în apropierea «crestei» taluzului şi pe nivelul imediat următor, pentru ca apa infiltrată să fie evacuată în Dunăre”, a spus Bogdan Radu Brînzan.

Întrucât primarul Marius Stan se află în concediu, vom reveni, săptămâna viitoare, cu un punct de vedere al conducerii Primăriei.

Citit 1694 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2015 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.