O măsură de mult aşteptată! Gălăţenii se pot branşa individual la apă rece
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O măsură de mult aşteptată! Gălăţenii se pot branşa individual la apă rece
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Noul Regulament de organizare şi funcţionare al societăţii Apă Canal va fi supus aprobării, astăzi, în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Regional Apă * Mii de consumatori cu plăţile la zi, captivi în sistemul bolnav de distribuţie a apei reci, au depus cereri de branşare individuală


Apă Canal s-a trezit, în cel de-al doisprezecelea ceas, la realitate şi dă oficial liber la branşări individuale pentru gălăţenii care, deşi cu plata la zi a utilităţilor, sunt obligaţi să suporte un trai de mizerie, fără apă potabilă la robinete, din cauza datoriilor acumulate de unii dintre vecinii de scară. Regulamentul de organizare şi funcţionare al societăţii de apă rece şi canalizare a fost modificat în acest sens, iar noile norme şi reguli vor fi supuse dezbaterii şi aprobării, astăzi, în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Serviciul Regional Apă Galaţi. "Am scos practic din regulament articolele care interziceau încheierea de contracte individuale", ne-a declarat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal.

Potrivit reprezentanţilor operatorului de apă şi canalizare, aproximativ 2.000 de cereri din partea gălăţenilor, prin care oamenii solicită branşamente individuale, au fost înregistrate numai în ultima lună.

400 de consumatori au devenit deja independenţi

Chiar dacă noul Regulament al Apă Canal va fi supus aprobării astăzi, reprezentanţii operatorului de apă şi canalizare au început să facă branşări individuale pentru gălăţenii bun-platnici încă din a doua jumătate a lunii martie. De atunci şi până în prezent, conform Apă Canal, aproximativ 400 de consumatori au beneficiat de branşamente individuale.

În prezent, 23 de asociaţii de locatari din Micro 19, Siderurgiştilor Vest, Micro 40, Micro 39 A şi B, Micro 38, Aurel Vlaicu, I.C. Frimu, Ţiglina I, Micro 21, Micro 20, Micro 17 şi Micro 14 nu mai primesc apă potabilă.

Săptămâna viitoare, conducerea Apă Canal va face o informare, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, care va avea loc la Prefectură, cu privire la măsurile adoptate de societate.

Citit 9976 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2015 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.