ABSURD DE GALAŢI/ Cu garduri (de puşcărie) să ne-ngrădim!

ABSURD DE GALAŢI/ Cu garduri (de puşcărie) să ne-ngrădim!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde! Atât de absurde încât, deşi arhitecţii şi peisagiştii plătiţi de Primărie recomandă în cor doar gard viu şi aliniamente de vegetaţie medie şi arbori, municipalitatea ne cumpără şi ne pune garduri de fier.

Concret, în Planul Urbanistic Zonal de restructurare urbană privind în cartierul Dunărea, realizat toamna trecută, arhitecţii au criticat faptul că spaţiile verzi din jurul blocurilor sunt izolate prin garduri metalice. În contrapartidă, au oferit exemple din Franţa şi Spania, unde grădinile de proximitate şi locurile de parcare sunt delimitate de spaţiile de locuit de un aliniament de vegetaţie medie şi arbori.

Ei bine, ce face Primăria? Tocmai cumpără 4.000 de bucăţi de panouri de gard bordurat şi 4.400 de bucăţi de stâlpi de susţinere a panourilor pentru protecţie spaţii verzi. Licitaţia este în desfăşurare, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată a contractului fiind de 241.935 de lei, din fonduri bugetare, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Pentru Planul de restructurare urbană a cartierului Dunărea, Primăria a plătit firmei Quattro Design SRL suma de 318.000 de lei…

Cât ne costă "protecţia"

Şi anul trecut Primăria ne-a pus garduri de protecţie la spaţiile verzi aferente blocurilor de locuinţe. Unde? Fix în cartierele restructurate urban! La solicitarea noastră, Primăria ne-a informat că, anul trecut, împrejmuirile s-au efectuat cu panouri gard bordurat din plasă sudată cu dimensiunile de un metru pe doi metri jumătate. „Aceste panouri sunt incluse în categoria elementelor de mobilier urban. Pentru anul 2014, s-a dispus achiziţionarea a 6.000 de panouri şi 6.500 stâlpi de susţinere a panourilor, furnizorul, SC Euroamcon SRL Galaţi, fiind stabilit prin procedura de licitaţie deschisă, valoarea contractului fiind de 302.375 de lei fără TVA. Costul lucrărilor de amplasare - 234.7800 de lei fără TVA a fost acoperit de la bugetul local", ne-a comunicat Primăria.

Potrivit municipalităţii, împrejmuirile au fost realizate de Ecosal pe aliniamentele stradale bulevardul Dunărea, strada Traian Vuia, strada Ionel Fernic, în cartierele Micro 17, Micro 18, Micro 20, Micro 21, Micro 39 A, B şi C.

Absurd, dar adevărat!


CITEŞTE ŞI: Păduche la păduche şi şomajul la şomaj trage

Citit 2608 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2015 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.