CHELTUIELI CONTROVERSATE la Consiliul Judeţului Galaţi. Întreţinerea aparatelor de aer condiţionat a făcut GAURĂ ÎN BUGET

CHELTUIELI CONTROVERSATE la Consiliul Judeţului Galaţi. Întreţinerea aparatelor de aer condiţionat a făcut GAURĂ ÎN BUGET
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Plăţile făcute de către reprezentanţii Consiliului Judeţului în contul serviciilor de întreţinere pentru aparatele de aer condiţional ale instituţiei, centrala frigorifică şi instalaţia de încălzire au ajuns în atenţia Camerei de Conturi. Auditorii au constatat, în urma controlului din vara aceasta, că nu mai puţin de 190.655 de lei au fost achitaţi de instituţie fără a avea la bază un contract de prestări servicii sau o comandă.

„În perioada 2012-2014, a achitat SC Getica SRL Galaţi contravaloarea serviciilor de întreţinere pentru aparate de aer condiţionat, centrală frigorifică şi instalaţie de încălzire, în sumă de 190.655 de lei, în lipsa unui angajament legal încheiat (ex: contract de prestări de servicii sau comandă) din care să rezulte o obligaţie de plată din fonduri publice, iar documentele justificative pentru efectuarea plăţii prezentate de entitate auditului (factură, situaţie de lucrări lunară şi proces-verbal de recepţie) nu asigură (certifică) respectarea principiilor bunei gestiuni financiare, în special ale economiei şi eficienţei cheltuielilor (...)”, precizează auditorii din cadrul Camerei de Conturi.

Potrivit acestora, valoarea estimativă a abaterii constatate este de 258.648 de lei, din care suma de 190.655 de lei reprezintă contravaloarea serviciilor de întreţinere a instalaţiei de aer condiţionat plătite fără respectarea integrală a prevederilor legale referitoare la angajarea cheltuielilor din fonduri publice, suma de 40.796 de lei constituie dobânzi de întârziere, iar suma de 21.197 de lei este aferentă penalităţilor de întârziere.

Reprezentanţii CJ trebuie astfel ca, până pe data de 31 decembrie, să stabilească întinderea prejudiciului şi să dispună măsuri pentru recuperarea acestuia.

Foto Corina Dobre

Citit 2421 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2015 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.