TRANSURB va cumpăra încă 40 de AUTOBUZE second-hand

TRANSURB va cumpăra încă 40 de AUTOBUZE second-hand
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Valoarea contractului este de aproximativ 800.000 de euro


Societatea gălăţeană de transport public Transurb intenţionează să cumpere 40 de autobuze la mâna a doua, destinate curselor speciale pentru angajaţii din Combinat şi din Şantierul Naval. Anunţul de licitaţie a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) pe 9 septembrie şi rămâne deschis până pe 26 octombrie. Conducerea societăţii estimează că valoarea acestui contract se ridică la aproximativ de 800.000 de euro.

Transurb SA are în prezent un contract pentru transport persoane cu ArcelorMittal SA şi este în tratative pentru încheierea unei înţelegeri similare cu Şantierul Naval Galaţi. În aceste condiţii, având în vedere numărul limitat de maşini de care societatea dispune, asigurarea transportului public în oraş şi pentru cursele speciale ar deveni imposibilă.

"Acum suntem la limită cu autobuzele, în condiţiile în care aproape 40 de maşini sunt necesare doar pentru cursele speciale din Combinat. Plus că nu putem dispune niciodată de toate maşinile din parcul auto, deoarece unele fie sunt ţinute în garaj pentru revizia tehnică, fie sunt duse la reparaţii. Un autobuz are nevoie de o revizie tehnică la fiecare 1.000 de kilometri, distanţă pe care o acoperă în aproximativ o săptămână", a precizat Genica Totolici, directoarea Transurb Galaţi.

Maşinile vor fi plătite în rate

25 dintre cele 40 de autobuze care vor fi cumpărate au motoare diesel şi măsoară câte 12 metri lungime fiecare. Restul sunt autobuze mici, cu lungimi cuprinse între 8,5 şi zece metri. "Am solicitat ca la încheierea contractului să plătim zece la sută din sumă, urmând ca restul banilor să fie achitaţi în rate, pe parcursul următorilor doi ani", a mai spus Genica Totolici.

Parcul auto al Transurb numără, în prezent, 137 de autobuze şi troleibuze, majoritatea cumpărate la mâna a doua. Pe lângă autobuzele care circulă zi de zi, 30 la sută din parcul auto al Transurb reprezintă maşini ţinute în rezervă sau aflate în reparaţii.

Foto Remus Basalic

Citit 5630 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2015 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.