Din cauza CRIZEI DIN TERMOFICARE, Galaţiul PIERDE şapte milioane de lei pentru modernizarea reţelelor

Din cauza CRIZEI DIN TERMOFICARE, Galaţiul PIERDE şapte milioane de lei pentru modernizarea reţelelor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Municipiul Galaţi ar fi putut investi, în acest an, nu mai puţin de şapte milioane de lei în reabilitarea reţelelor de distribuţie a apei calde şi căldurii, a punctelor termice, dar şi în refacerea sistemului de recirculare a apei, în anumite zone, dacă sistemul de termoficare nu ar fi intrat în colaps, iar Electrocentrale şi Calorgal ar fi funcţionat şi ar fi avut o relaţie contractuală în acest sens.

Conform conducerii Calorgal, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ar fi prevăzut, în 2015, pentru Galaţi această sumă, numai că noua societate de termoficare nu a putut demonstra cu acte în regulă că va continua să distribuie agent termic populaţiei, astfel că banii, cel mai probabil, vor fi rataţi în acest an, întrucât la finele lunii decembrie expiră perioada până la care resursele financiare ar trebui investite.

"Când vom avea contractul cu CET, vom putea merge să cerem banii. Noi am cerut şapte milioane de lei. Ei au fost alocaţi Galaţiului, dar este problema cum îi absorbim şi îi băgăm până la 30 decembrie. Restul, ce rămâne necheltuit, intră pe anul viitor, se reportează. Noi, întârziind, am pierdut nişte luni de vară. Puteam să absorbim toţi banii. Investiţiile sunt, licitaţiei poate să îi dea drumul repede. Să vedem cât mai putem lua din aceşti bani", a afirmat Cristian Istrate, directorul Calorgal.

Conform conducerii distribuitorului de apă caldă şi căldură, doar un pic peste 20 la sută din reţeaua secundară de distribuţie a agentului termic, care are 500 de kilometri, este în prezent modernizată. Totodată, din cele 106 puncte termice ale Calorgal, 60 sunt modernizate, astfel că pot fi monitorizate de la sediul societăţii.

CITEŞTE ŞI: Autorităţile gălăţene, OBLIGATE să împrumute bani pentru TERMOFICARE

Citit 1849 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 01:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.