Câţi BANI s-au încasat din administrarea Pădurii GÂRBOAVELE

Câţi BANI s-au încasat din administrarea Pădurii GÂRBOAVELE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În contextul în care locurile în care gălăţenii se pot relaxa la firul ierbii, dar şi pot să facă grătar fără a risca o amendă sunt puţine, vă prezentăm o situaţie privind numărul gălăţenilor care au ales în ultimii doi ani să îşi petreacă timpul liber la Pădurea Gârboavele.

Potrivit directorului Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SPADPP), Vali Viorel Sandu, numărul gălăţenilor care aleg să se relaxeze sau să facă grătar în Pădurea Gârboavele a crescut în 2015 faţă de 2014. „Oamenii nu prea au alternative, aşa că am făcut tot posibilul, în primăvara anului care tocmai se încheie, să curăţăm pădurea şi să o pregătim pentru vizitatori. În primăvara anului viitor, pregătim o campanie de curăţare a pădurii de lăstăriş şi încercăm să creăm cât mai multe poieniţe, pentru ca oamenii să poată veni cu pătura şi grătarul lor”, ne-a declarat directorul SPADPP.

Cifrele avansate de către şeful serviciului arată, într-adevăr, o creştere a numărului de gălăţeni care aleg să se relaxeze aici. În 2015, în perioada călduroasă, 23.000 de gălăţeni au ales să facă grătar sau să stea în aer liber şi au intrat în parcarea zonei de agrement din Pădurea Gârboavele cu aproximativ 13.700 de maşini.

Din taxa de 1 leu pentru ecologizare şi de 5 lei pentru maşină, potrivit directorului serviciului care administrează pădurea, anul acesta au fost încasări de circa 90.000 de lei.

În 2014, zona de agrement a fost vizitată de 16.000 de gălăţeni şi doar 10.000 au plătit taxă de parcare, motiv pentru care şi încasările au fost mai mici, respectiv de 68.000 de lei.

Citit 2593 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.