Acuzaţii grave din partea primarului Marius Stan: Directorul Gospodărire Urbană, trimis acasă pe BLAT

Acuzaţii grave din partea primarului Marius Stan: Directorul Gospodărire Urbană, trimis acasă pe BLAT
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În plenul şedinţei Consiliului Local, primarul Galaţiului, Marius Stan, a informat aleşii despre funcţionarea în afara legii a Consiliului de Administraţie (CA) al SC Gospodărire Urbană SRL: „Luaţi act de acest lucru şi în calitate de for tutelar să luaţi măsuri pentru intrarea în legalitate. De la numirea membrilor CA trebuia să vină cu o strategie de dezvoltare cu care nu au venit în faţa CL, nici nu o au. Aşa încât cred că trebuie să luaţi act de acest lucru, e obligatoriu prin lege”, a spus Stan. Prezentă la şedinţă, chiar la masa Consiliului, noua directoare interimară a societăţii, Tinca Podaru, nu a spus nimic.

În faţa presei, edilul a dezlănţuit un atac dur, acuzând CA-ul că l-a dat afară pe directorul interimar Viorel Stelian Popa, adus de la Bucureşti. „Dl director interimar a preluat societatea în prag de faliment. Înregistra al treilea an de pierderi şi, conform legii societăţilor comerciale, trebuia desfiinţată. Dl director a făcut lucruri foarte bune, la finalul anului au ieşit pe plus şi s-a evitat falimentul. Drept mulţumire, a primit un şut undeva. Ticăloşia de a-l trimite acasă pe dl director s-a petrecut exact în prima mea zi de concediu, când nici nu eram în Galaţi: au făcut pe blat o şedinţă de CA şi şi a fost pusă interimar dna directoare Tinca Podaru, pe care o legitimează multe! Cei trei ani de minus i se datorează şi dumneaei şi mai ştiu eu ce rude are pe acolo angajate, care au pus şi ele umărul la dezvoltarea societăţii”, a acuzat Marius Stan.

Primarul a explicat că nu are niciun control asupra conducerii societăţii, şi asta din cauza Guvernului care a impus conducerea corporatistă. „Consiliul Local alege o comisie formată din trei consilieri «apolitici» care fac pe criterii tot «apolitice» selecţia dosarelor depuse de potenţiali candidaţi pentru CA, şi aşa se formează un CA numai de tehnocraţi, care desemnează un director, mai tehnocrat decât toţi tehnocraţii despre care am vorbit. Şi societatea e în prag de faliment!”, a spus Stan.

Citit 3590 ori Ultima modificare Joi, 28 Ianuarie 2016 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.