In memoriam Radu Câmpeanu

In memoriam Radu Câmpeanu
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Vestea trecerii în nefiinţă a distinsului om politic Radu Câmpeanu ne-a dat fiori şi ne-a readus la realitatea crudă. Mai săraci decât ieri, ne arătăm îndureraţi de plecarea dintre noi a marelui om politic Radu Câmpeanu.

Alături de Ion Raţiu, Radu Câmpeanu a luptat imediat după 1990 ca România să nu derapeze din nou pe drumul unei „democraţii originale”, plănuite deja de unii.

Editorialist, senator, candidat la preşedinţia României, Radu Câmpeanu poate fi considerat fără echivoc unul dintre părinţii PNL-ului modern. Toată activitatea sa, impresionantă şi complexă, descrie doar o mică parte din ceea ce a fost domnul Radu Câmpeanu.

Nu a fost foarte des la Galaţi, dar atunci când a venit a ales momente importante pentru istoria şi cultura oraşului! În toamna anului 1992, Radu Câmpeanu a participat la reamplasarea statuii lui Brătianu pe vechiul amplasament, pe Faleză, la Elice, acolo unde se află şi astăzi.

De aproape un deceniu, Radu Câmpeanu renunţase la politică, preferând să-şi pună pe hârtie memoriile. Plecarea domniei sale din această lume, în mijloc de toamnă, ne lasă un gol în marea familie liberală!

Fie-i odihna liniştită!

PNL Galaţi

Citit 1274 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2016 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.