CADE GUVERNUL Grindeanu? Ce spun parlamentarii Puterii şi ai Opoziţiei despre MIȘCĂRILE DE STRADĂ

CADE GUVERNUL Grindeanu? Ce spun parlamentarii Puterii şi ai Opoziţiei despre MIȘCĂRILE DE STRADĂ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Deşi Ordonanţa 13 a fost abrogată, protestele continuă. Tocmai de aceea am încercat să aflăm de la parlamentarii aflaţi la guvernare şi cei din opoziţiei care va fi rezultatul mişcărilor de stradă şi cum vor influenţa ele soarta Guvernului României.

Deputat Lucreţia Roşca, vicelider al grupului PSD din Camera Deputaţilor: „Vineri după-amiază, când am intrat în sala de plen, m-am dus la noii noştri colegi USR-işti, care au dormit în Parlament, şi le-am spus: «Măi, sunt ca şi mama voastră, pentru că majoritatea sunt de vârsta fiului meu. Spuneţi-mi şi mie ce vină am eu, ca parlamentar PSD, de staţi aici în faţă şi strigaţi». Şi mi-au spus: «Doamnă, scoateţi ordonanţele şi noi încetăm orice fel de protest». La vremea aceea, sinceră să fiu, mi-am spus în sinea mea: atâta panaramă şi scandal pentru nişte ordonanţe. S-a întâmplat lucrul acesta, ordonanţa a fost abrogată, şi ei protestează mai departe. Deci, ce să spun? Am o părere foarte proastă faţă de ceea ce se întâmplă. Nu sunt oameni de cuvânt! Tinerii care sunt pe stradă, cu care am vorbit, spun aşa: «Pe mine m-a trimis patronul». Prieteni de-ai fiului meu, rude, i-au spus: «Vrei să mă dea afară? Lucrez la multinaţională. Mă angajează PSD cu 2.000 sau 3.000 de lei? Faceţi locuri de muncă şi după aceea mai vorbim!». Deci astea-s realităţile. Şi dacă pică Guvernul, o să vină un alt Guvern mai bun?! Pe tinerii noştri gălăţeni i-a întrebat cineva dacă îi vor înapoi, pe tehnocraţii care şi-au bătut joc inclusiv de tineri? Care nu au făcut nimic pentru România? Care au adus ţara asta într-un prag de sărăcie cum nu se poate, da? Dacă strada şi tinerii frumoşi şi liberi doresc să pice Guvernul, o să pice şi Guvernul, şi ce-o să vină înapoi? O doamnă m-a întrebat, într-un mesaj pe Facebook, dacă aş avea curajul să vin în piaţă şi i-am răspuns: de ce nu?! Dacă protestele or să continue şi strada e de acord să vină toţi parlamentarii gălăţeni, cu mare drag!”.

Deputat Eugen Durbacă, liderul ALDE Galaţi: „Nu mă pot pronunţa! Nu pot să-mi dau seama unde se va ajunge. Nu pot să mă pronunţ, pentru că eu nu am participat la discuţii la nivelul cel mai înalt. La noi participă doar copreşedinţii şi cei de la PSD. E ceva delicat, dar nu pot să mă pronunţ”.

Opoziţia aşteaptă demisia cabinetului Grindeanu

Deputat Victor Paul Dobre, preşedintele liberalilor gălăţeni şi vicelider al PNL în Camera Deputaţilor: „Partidul Naţional Liberal a depus, astăzi (ieri n.r.), moţiunea de cenzură semnată inclusiv de mine, împotriva Guvernului Grindeanu, care exprimă foarte clar poziţia noastră cu privire la actualul Executiv. Cerem demisia Guvernului. Cred că acest Executiv nu mai are nici un pic de credibilitate şi, prin urmare, trebuie să plece. Ar fi trebuit să îşi asume până la capăt întreaga responsabilitate pentru modul în care a acţionat, la nici două luni, de la învestire. România are nevoie de un Guvern competent, care să fie preocupat cu adevărat de problemele reale cu care se confruntă societatea în momentul de faţă”.

Deputat Bogdan Rodeanu, vicepreşedinte al USR Galaţi: „Guvernul Grindeanu nu are credibilitate în faţa poporului român. Au spus că abrogă ordonanţa, ceea ce au şi făcut, dar au transformat-o în proiect de lege, cu aceleaşi valenţe şi direcţii clare, iar acum se mai gândesc doar la majoritatea parlamentară care să le confere adoptarea proiectului. Guvernul Grindeanu a demonstrat clar că interesul personal şi de grup primează, nicidecum cel al poporului şi al ţării, aşa cum ar trebui. Domnii aceştia trebuie să renunţa la a mai încerca să legalizeze hoţia. Românii nu vor nici graţierea şi nici salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune”.

Deputat Cătălin Cristache, liderul PMP Galaţi: „E normal să pice Guvernul dacă oamenii vor fi din nou în stradă. Protestele sunt justificate. Cetăţeanul s-a simţit minţit de PSD. Pe perioada campaniei electorale electoratul a fost cumpărat cu fel de fel de promisiuni, şi imediat după alegeri aceasta era marea lovitură pe care trebuiau s-o dea: în justiţie! Nu este o revoluţie, neapărat, împotriva ordonanţei. Este o revoluţie împotriva minciunii PSD-iste. Mulţi din piaţă poate nu au citit ordonanţa, dar modul prin care PSD a încercat să o implementeze i-a speriat pe români şi i-a scos în stradă. Se impune o demisie a Guvernului Grindeanu! Dacă se nominalizează un alt premier, altul decât PSD, şi nu trece de două ori, aşa se poate ajunge la anticipate”.

Citit 4267 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2017 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.