"Ştiu CE, CUM și CÂND să fac pentru dezvoltarea Universității!"

"Ştiu CE, CUM și CÂND să fac pentru dezvoltarea Universității!"
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Prof. univ. dr. Nicoleta Bărbuță-Mișu este profesor la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor

A fost, în mandatul anterior, prorector responsabil cu managementul financiar şi strategiile administrative. În cele ce urmează, vă prezentăm câteva lucruri pe care a ales să le împărtăşească cu cititorii noştri şi comunitatea academică. 

"Sunt un produs academic gălățean, absolventă a Facultății de Științe Economice (șef de promoție), cu doctorat și habilitare în finanțe la Academia de Studii Economice din București.

Am fost și sunt un om al echilibrului, care consideră Universitatea un mediu de elită în care se formează minți și suflete, în care se pregătesc studenții pentru profesiune, dar și pentru viață!

Am în portofoliu scrierea și implementarea unor proiecte majore pentru Universitatea noastră, care depășesc valoarea de 30 de milioane de euro.

Am fost prorector în echipa care a valorificat resursele pentru a ajunge la un buget anual de peste 69 milioane de euro în 2023. Am demonstrat că știu CE, CUM și CÂND să fac pentru identificarea și folosirea resurselor pentru dezvoltarea armonioasă a Universității, pentru studenți și pentru colegi, cadre didactice și personal didactic auxiliar.

Avem nevoie mai mult ca oricând de Continuitate, Fapte și Performanță, acestea fiind cuvintele-cheie ale sloganului meu de campanie și ale activității mele profesionale.

Am reușit să asigur coordonarea unor investiții de peste 50 de milioane de euro în anii de mandat, mai mult decât s-a investit din 1990 până în 2020. Comunitatea noastră a trecut prin situații neprevăzute: pandemie, război, inflație, blocaje, dar noi am știut întotdeauna să devenim mai puternici și mai performanți! Ar fi mare păcat ca progresul evident, înregistrat în ultimii 3 ani, să nu fie continuat. Și ar fi extraordinar ca alegerea rectorului să fie după fapte și astfel să ne canalizăm eforturile în mod concertat spre performanță!

Prioritățile mele în calitate de rector, dacă voi avea onoarea să fiu aleasă de colegii și studenții din universitate, vor fi:

- Creșterea veniturilor pentru activitățile academice și găsirea surselor extrabugetare pentru aceste creșteri (ceea ce am demonstrat că știu să fac).

- Păstrarea structurii actuale pe facultăți și departamente și încurajarea creării de specializări noi care să reflecte nevoile de pe piața muncii și să crească angajabilitatea absolvenților Universității noastre.

- Implicarea comunității academice, la toate nivelurile, în proiecte de cercetare, dezvoltare și inovare pentru punerea în valoare a competențelor existente în universitate și promovarea calităților, muncii și inteligenței.

- Prezența internațională puternică prin identificarea surselor extrabugetare pentru taxele de publicare, cheltuielile de participare la conferințe și manifestări naționale și internaționale.

- Implicarea în proiecte de cercetare de elită cu diferite surse de finanțare, în special cele din Programul Horizon Europe.

- Îmbunătățirea condițiilor din spațiile de educație și cercetare, din cămine și cantine, prin finanțarea în diferite programe a proiectelor care au deja studiul de fezabilitate pregătit (există 8 proiecte promovate până în februarie 2024, cu o valoare de peste 120 de milioane de lei).

- Colaborarea cu parteneri din afara universității: administrație, companii private și de stat, ONG etc.

Cele de mai sus nu sunt enumerate la întâmplare, le-am făcut deja până acum. Mai mult decât atât, am demonstrat că le putem face împreună!

Mandatul meu va fi orientat cu precădere pe armonie și colaborare, cu un loc asigurat fiecăruia, corespunzător specializării.

Asta vreau să fac și așa vreau să conving colegii să-mi acorde votul lor!

Mulțumesc!"

Menţionăm că acest articol a fost publicat fără contribuţii financiare din partea candidatului, la solicitarea acestuia, pentru informarea cât mai corectă a cititorilor noştri şi, evident, a membrilor comunităţii academice de la ”Dunărea de Jos”. 

Citit 4326 ori Ultima modificare Duminică, 21 Aprilie 2024 18:51

2 comentarii

  • postat de o votanta
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 18:38
    193.231.148.***
    A venit vremea ca o femeie, care a confirmat intr-o functie foarte dificila, sa echilibreze conflictul intre taberele razboinice ale barbatilor cu orgolii nemasurate din universitate!
    15
    10
  • postat de un simplu votant
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 08:56
    5.13.153.***
    O persoana foarte bine pregatita profesional!
    Si impune respect pentru ca respecta oamenii din jur!
    14
    11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro