Două surori din Galaţi cuceresc lumea cu talentele lor: pian, modelling şi aritmetică mentală (FOTO și VIDEO)

Două surori din Galaţi cuceresc lumea cu talentele lor: pian, modelling şi aritmetică mentală (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Două surori din Galaţi, susţinute cu determinare şi sacrificiu de mama lor, iau cu asalt lumea toată, participând la competiţii internaţionale de modelling, pian şi aritmetică mentală. Semn că frumuseţea lor, indubitabilă pentru oricine are ochi, este dublată nu doar de o minte inchizitivă şi antrenată, dar şi de un talent nativ evident şi de foarte multă muncă, atât a lor, cât şi a profesorilor care le pregătesc. 

Iliana Ioana Stanciu are doar cinci anişori, este în grupa mare la Grădiniţa cu Program prelungit Nr. 45 din Galaţi, de la Parfumul Teilor, ea şi colegii săi fiind câştigătorii unui premiu din partea "Vieţii libere" la concursul nostru de colinde din iarna trecută. În toate deplasările sale la concursuri, aflăm de la mamă, se bucură de susţinerea şi încurajarea educatoarelor Ambrozia Bujor şi Mădălina Ţigănuş, cărora le mulţumeşte şi pe această cale. De când avea trei ani, studiază pianul cu prof. Laura Olivia Doniga (Piano Art Institute), sub a cărei mână fermecată talentul nativ al Ilianei a prins aripi. Împreună, au pornit pe un drum care s-a dovedit fertil, plin de satisfacţii, dar care cere şi sacrificii. Joaca a fost înlocuită de repetiţii, exersarea a luat locul desenelor animate, clapele au luat locul păpuşilor, iar ceea ce spune doamna profesor a devenit legea de zi cu zi. Rezultatele nu au întârziat să apară, Iliana obţinând, doar în 2023 şi prima parte a anului curent, un număr impresionant de premii la competiţii muzicale.

Premii şi distincţii la concursurile de pian

1. Premiul I – Concurs Naţional de Interpretare Muzicală – “Pe Aripile Sunetului”, 4-5 februarie 2023, Iași

2. Premiul II – Concursul Naţional Primăvara Artelor, edit. XXIV, 24 martie – 2 aprilie 2023, Bacău

3. Premiul I Special – Concursul Naţional de Interpretare Muzicală “Pe Aripile Sunetului“, 1-2 aprilie 2023, Iași

4. Premiul II – Festivalul Internaţional de Muzică pentru Copii şi Tineri “Negoiță”, 13-14 mai 2023, Bacău

5. Premiul II – Şcoala Populară de Arte “Vespanian Lungu” – Concursul Naţional de Pian, 6-7 aprilie 2023

6. Premiul I Special – Concursul Naţional de Interpretare la pian SONORIS, 20-21 mai 2023, Buftea 

7. Premiul I pentru interpretare – Concursul Naţional pentru Pian "Friends of the Piano", 11 iunie 2023, Bucureşti

8. Diploma de Excelenţă – Piano Art Institute , 19.07.2023, Galaţi

9. Premiul II – Festivalul Internaţional Capitala Muzicii, 18-20.08.2023, Sibiu

10. Diploma de Excelenţă în artă şi dezvoltare, Festivalul Piano Art Institute Ediţia I, 1-2 noiembrie 2023, Galaţi

11.  Premiul I de Excelenţă – Concursul Naţional de Interpretare Muzicală, 25-26 noiembrie 2023, Bucureşti

12. Trofeul Clasei – Concursul Naţional de Interpretare Pianistică, 16-17 decembrie 2023,  Bucureşti

13. Mentiune -  Concursul Naţional de Interpretare Pianistică "Carl Czerny" - ed. XXXIII, 15-17 februarie 2024, Piatra Neamţ

14. Premiul Special – Concursul Regional de Arte “Margareta Sterian“, ed. XIV, 26 februarie – 3 martie 2024, Buzău

15.  Premiul I de Excelenţă – Concursul Naţional de Interpretare Muzicală  “Pe Aripile Sunetului”, ed. XVI, 24-25 martie 2024, Iași

16.  Premiul I de Excelenţă – Concursul Naţional “Primăvara Artelor”, ed. XXV, 5-14 aprilie 2024.

Recent, la “Concurso Internacional de Piano Ciudad de Alicante”, din Spania, Iliana a obţinut premiul al III-lea, făcând cinste Galaţiului, într-o confruntare cu 120 de talentaţi pianişti din China, Bulgaria, Rusia, Franţa, Ucraina, Coreea de Sud, Italia, Serbia, Marea Britanie şi Germania.  A impresionat juriul, unul dintre juraţi invitând-o să participe la “Four Notes International Piano Competition” - Abu Dhabi, Dubai, în perioada 20-24 mai. Programul ei rămâne foarte aglomerat, la sfârşitul lunii mai – 2 iunie 2024 urmând să participe, la Veneţia, la “11th International Piano Competition – Citta di San Dona di Piave”, unde speră să obţină un rezultat frumos.

Două surori vor participa la “Campionatul Mondial de Arte”, WCOPA, 2024, California - SUA

Împreună cu sora ei mai mare, Maria Cristina, elevă în clasa I D la Şcoala Nr. 28 din Galaţi, Iliana Ioana a participat la multe competiţii de modelling, ambele impresionând prin graţie şi eleganţă. Şi, fiindcă modellingul nu înseamnă doar frumuseţe, Iliana Ioana şi Maria Cristina au fost selectate să participe, la “Campionatul Mondial de Arte”, singurul concurs de talente şi modelling, ajuns la ediţia a XXVII-a, ce va avea loc în Statele Unite ale Americii, la Long Beach, California, în perioada 27 iunie – 6 iulie 2024. Iliana va concura la secţiunea Pian – participând cu patru categorii de piese : jazz, classical, contemporary şi open, iar Maria Cristina, la secţiunea Aritmetică mentală, ambele concurând şi la modelling. Vor participa concurenţi din peste 60 de ţări, iar Ioana, Maria şi mama lor le mulţumesc tuturor celor care le sunt alături, din punct de vedere financiar, pentru a se putea deplasa în SUA. 

Sora Ilianei, Maria Cristina, este tot atât de frumoasă şi este pasionată de aritmetica mentală, pe care a descoperit-o la vârsta de şase ani, de atunci pregătindu-se în acest sens la SmartyKids Centrul Galaţi. Eforturile ei au fost răsplătite cu un rezultat foarte bun la Olimpiada Internaţională de Aritmetică Mentală din Dubai, care s-a desfăşurat în perioada 2-7 noiembrie 2023. Acolo, Maria Cristina a obţinut locul I, participând alături de alţi 200 de concurenţi din Egipt, Bulgaria, Arabia Saudita, Armenia, Palestina şi Liban.  

Cum spuneam, ambele surori au participat la concursuri de frumuseţe în ţară şi străinătate, din care menţionăm ”The Best Model of the Universe”, Lloret del Mar, Spania, ”Festina Top Model Winter” şi ”Concurs de frumuseţe Cătălin Botezatu”, ambele la Bucureşti. 

Ioana şi Maria au şi voci minunate, ele înregistrând împreună, în iulie anul trecut, o priceasnă, "Îngerii din Ceruri", compusă de Alina Manolache, regia videoclipului fiind semnată de Ozana Maria Barabancea. Acelaşi duo a realizat şi videoclipul cu piesa “Sunt fetiţă frumuşică”, înregistrat de Iliana Ioana la doar patru ani.

Media

Citit 8066 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 19:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro