Ultramaratonul din Galați, o mie de inimi la unison într-un eveniment unic în România (FOTO)

Ultramaratonul din Galați, o mie de inimi la unison într-un eveniment unic în România (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

De sâmbătă și până duminică (20-21 aprilie), în Pădurea Gârboavele, nu mai puțin de 22 de echipe din toată țara au alergat, însumat, mii de kilometri, în sprijinul aceluiași crez comun, în cadrul unui eveniment care a adunat, într-un uriaș efort colectiv, toate speranțele ce pot schimba imposibilul în posibil pentru viitorul persoanelor cu autism.

Ultramaratonul Galați, ajuns la cea de-a patra ediție, s-a constituit în cea mai recentă reușită a Asociației de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism (APCA) Galați. O asociație care - așa cum ați putut afla din interviul acordat "Vieții libere" de Nicoleta Lupoae, președintele APCA - a pornit din piatră seacă, de la cartoane decupate și a ajuns cu un pas mai aproape de împlinirea visului suprem: construirea la Galați a primului centru de excelență în recuperarea autismului.

"Într-o lume tot mai «gri», între toate problemele cu care luptăm zi de zi, peste o mie de inimi frumoase au bătut la unison, în ritm de fapte bune, în sprijinul copiilor și tinerilor cu autism din APCA Galați, timp de 24 de ore, în cadrul unui eveniment unic pentru România, «Ultramaraton Galați», ajuns la ediția a IV-a. Inimoșilor de la Cursa de 24 de ore pe echipe li s-au alăturat și alți alergători, cu sau fără experiență, înscriși la celelalte curse: «24h Individual», «Provocarea Campionilor - 50 km», «Cros - 10 km», «Cursa Populară - 3 km», astfel că evenimentul ajuns la ediția a IV-a a reușit cu adevărat să «explodeze», dar și să lumineze, tot mai puternic, în luminile SPERANȚEI, scopul principal de la care a pornit în urmă cu patru ani acest vis: construirea primului centru de excelență în recuperarea autismului la Galați, «Căsuța cu SuperEroi»", ne-a spus Nicoleta Lupoae.

Conform acesteia, s-au marcat premiere foarte importante legate de cele 24 de ore dăruite pentru aceeași speranță, de la un ultramaraton de muzică derulat la linia de start, în Pădurea Gârboavele, până la un alt exemplu extraordinar de voință și de implicare, al celor 12 temerari care, în frunte cu Valerică Rîmbu, au vâslit pe Dunăre, pentru al treilea an consecutiv, simultan cu alergătorii de la Gârboavele.

"«Ultramaraton Galați» este cel mai îndrăzneț și poate proiectul cel mai de suflet pentru o întreagă comunitate, care demonstrează într-un mod excepțional puterea lui «ÎMPREUNĂ suntem mai puternici», un proiect care a plecat de la o mână de oameni, șase la număr, cunoscuți azi ca «SuperTeam Ultramaraton Galați», oameni ca toți ceilalți, din diferite domenii, care au ales să lupte pe o bucățică de lume pentru a schimba în bine zeci, sute și mii de destine. Acestora li s-au alăturat, încet și sigur, sute și mii de alergători în cele patru ediții, inclusiv piticii de la Cursa Copiilor, cei care vor construi viitorul, zeci de parteneri, autorități locale, presa locală, sute de voluntari și atât, atât de multe suflete frumoase", a mai spus Nicoleta Lupoae.

Citit 3880 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 17:36

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro