Un MEDIC de la Spitalul Judeţean din Galați a REFUZAT MITA unei paciente
Foto: Foto - captură video

Un MEDIC de la Spitalul Judeţean din Galați a REFUZAT MITA unei paciente
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

După ce, în urmă cu doar două zile, a primit o condamnare de trei ani cu suspendare pentru luare de mită, medicul urolog Dumitru Ţuţa revine în atenţia publică. Şi asta după ce doctorul a sunt la 112, pentru a anunţa că o pacientă încearcă să îi dea 50 de lei mită. Totul s-a întâmplat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi, unde femeia, Ileana Rotaru, venise pentru o reţetă. "Am sunat la 112. Mi s-au oferit bani. Să vină să îmi bage mie 50 de lei în buzunar... este mizerabil. Este ceva incredibil", a afirmat medicul urolog.

După ce s-a anunţat fapta la 112, un echipaj de poliţie s-a prezentat la UPU şi a demarat o anchetă. "Eu am venit pentru că voiam o reţetă, că sunt bolnavă. Şpagă... eu am spus că e o recunoştinţă", a afirmat Ileana Rotaru.

Femeia a fost preluată de poliţişti şi dusă la audieri, ancheta fiind continuată de Direcţia Generală Anticorupţie, care va dispune şi măsurile legale care se impun.

Doctorul care acum a anunţat poliţia a fost condamnat recent pentru luare de mită. Cazul a avut loc anul trecut, în iulie, când o pacientă a anunţat poliţia că i s-au cerut bani pentru ca soţul ei să fie operat. Conducerea spitalului a anunţat atunci poliţia şi s-a organizat un flagrant, medicul fiind prins imediat după ce a primit 1.000 de lei de la soţia pacientului respectiv.

Citit 11719 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.