Ivanciu Corcioveiu, trimis în judecată după ce a UCIS DOI COPII în ACCIDENTUL de la Folteşti

Ivanciu Corcioveiu, trimis în judecată după ce a UCIS DOI COPII în ACCIDENTUL de la Folteşti
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor au finalizat ancheta în dosarul lui Ivanciu Corcioveiu, şoferul acuzat că a produs un accident rutier pe raza localităţii Folteşti, în urma căruia au decedat doi copii.

Accidentul, care a avut loc pe 6 septembrie 2016, a intrat imediat în atenţia procurorilor, care au demart o anchetă. La două zile după incident, magistraţii de la Judecătoria Târgu Bujor au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele şoferului, care acum a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere fără permis.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Costel Vieru, Alexandru Vieru şi Dorin Paraschiv Vieru, toţi fiind acuzaţi de favorizarea făptuitorului.

Acuzaţii grave

În rechizitoriul trimis instanţei de judecată, procurorii au arătat faptul că, în seara zilei de 6 septembrie, poliţiştii de la Târgu Bujor au fost sesizaţi, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că pe raza localităţii Folteşti a avut loc un accident de circulaţie soldat cu decesul a două persoane. Prin acelaşi apel, oamenii legii au aflat că şoferul vinovat a părăsit locul faptei fără a avea încuviinţarea organelor de poliţie. La faţa locului, poliţiştii au identificat persoanele decedate ca fiind doi copii, unul de opt ani, celălalt de nouă ani.

Iniţial, ancheta a început „in rem” (faţă de faptă) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Ancheta a continuat în vederea identificării autorului şi tragerii la răspundere a acestuia. Ţinând cont de faptul că şoferul vinovat a abandonat maşina la faţa locului, poliţiştii au reuşit identificarea lui în persoana lui Ivanciu Corcioveiu, în vârstă de 23 de ani, Parchetul solicitând arestarea preventivă în lipsă.

După ce a fost emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Corcioveiu, au fost organizate mai multe filtre de poliţie pe DJ 251, pentru căutarea şoferului, care au rămas însă fără rezultat.

Ivanciu Corcioveiu nici nu avea cum să fie prins, el fiind fugit din ţară. Acesta lucru a fost stabilit în urma cercetărilor efectuate în cauză. Astfel, procurorii reţin în rechizitoriu faptul că "imediat după producerea evenimentului, inculpatul Corcioveiu Ivanciu s-a deplasat spre domiciliu, unde s-a întâlnit cu inculpatul Vieru Costel. În aceste condiţii, i-a solicitat inculpatului Vieru Costel să îl ducă în Italia. Acesta din urmă, primind propunerea inculpatului Corcioveiu, i-a cooptat şi pe inculpaţii Vieru Alexandru şi Vieru Paraschiv Dorin şi, cu autoturismul acestuia din urmă, s-au deplasat către destinaţia indicată".

Fugit în Italia

Astfel, cei patru inculpaţi din dosar au plecat în Italia, unde s-au ascuns pentru mai multe zile. Conform datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, Costel Vieru şi Alexandru Vieru s-au întors în ţară prin intermediul unei firme de transport. Imediat după întoarcerea lor în ţară, cei doi au fost prinşi de poliţişti şi audiaţi. În urma declaraţiilor lor, oamenii legii au reuşit să identifice şi locul unde se ascundea Ivanciu Corcioveiu. Astfel, pe data de 15 septembrie, Corcioveiu a fost identificat şi prins la Florenţa. Pe baza mandatului de arestare preventivă emis de autorităţiel române, inculpatul a fost dus în arest în Italia, de unde a fost extradat pe data de 5 octombrie. În aceeaşi zi, Ivanciu Corcioveiu a fost dus în faţa magistraţilor de la Judecătoria Târgu Bujor, unde i s-a confirmat mandatul de arestare. Ulterior, acesta a fost adus în Centrul de Reţinere al IPJ Galaţi. Ivanciu a declarat atunci că a fugit de la locul accidentului de frică şi că nu a ştiut că a ucis doi copii.

Cercetat în lipsă

După ce i-a audiat pe cei doi bărbaţi care l-au ajutat pe Corcioveiu să fugă din ţară, procurorii i-au reţinut pentru 24 de ore şi au propus Judecătoriei Târgu Bujor arestarea lor preventivă. Magistraţii au decis, însă, să îi plaseze pe Alexandru şi Costel Vieru în arest la domiciliu. Ulterior, procurorii au cerut arestarea preventivă şi pentru Paraschiv Vieru, acesta sustrăgându-se şi în prezent urmăririi penale. De data aceasta, însă, judecătorii nu au luiat nicio măsură preventivă faţă de Paraschiv Vieru, acesta fiind trimis în judecată în libertate, deşi se sustrage încă cercetărilor.

Fără permis, deşi avea un dosar penal

După ce au stabilit identitatea şoferului vinovat de producerea accidentului, anchetatorii au constatat că acesta nu avea permis de conducere. Mai mult, în urma cercetărilor s-a stabilit că Ivanciu Corcioveiu mai avea un dosar penal pentru conducere fără permis. Dosarul respectiv era deja înregistrat pe rolul Judecătoriei Târgu Bujor, după ce Corcioveiu şi-a recunoscut fapta. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor a semnat un acord de recunoaştere cu Corcioveiu, acesta fiind de acord cu pedeapsa stabilită de anchetatori. Mai exact, procurorul a stabilit o pedeaspă de trei ani închisoare cu suspendare, acordul fiind trimis la Judecătoria Târgu Bujor. În acest dosar, magistraţii au rămas în pronunţare, urmând să stabilească printr-o sentinţă dacă inculpatul va rămâne cu această pedeapsă cu suspendare.

Ca şi dosarul cu privire la acordul de recunoaştere, prezenta cauză s-a înregistrat la Judecătoria Târju Bujor. Prin actul de sesizare şi rechizitoriu, procurorii au cerut şi prelungirea mandatului de arestare preventivă, dar şi a celor de arest la domiciliu dispuse deja în cauză. Urmează ca magistraţii de la Târgu Bujor să stabilească şi pedepsele care se cuvin pentru fiecare dintre inculpaţi.

Citit 7123 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.