Strategia de TERMOFICARE, criticată de CET. Electrocentrale reacţionează după aşa-zisa dezbatere
Foto: În foto, Sinan Mustafa

Strategia de TERMOFICARE, criticată de CET. Electrocentrale reacţionează după aşa-zisa dezbatere
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Conducerea Electrocentrale (CET) solicită Primăriei să organizeze o dezbatere serioasă pe tema noii strategii de termoficare a Galaţiului, întrucât consideră că modul în care municipalitatea a ales să lanseze studiul în dezbatere publică, în preajma sărbătorilor de iarnă, când cetăţenii au alte preocupări, „este total nepotrivit pentru un subiect de importanţă majoră”.

Conducerea CET şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că reprezentanţii societăţii, unicul producător şi transportator de agent termic primar, nu au fost consultaţi şi nici invitaţi să participe la elaborarea strategiei. Mai mult, potrivit lui Sinan Mustafa, administratorul special şi directorul general al CET, acesta a aflat din presă că noua strategie de termoficare a fost lansată în dezbatere publică, iar în posesia acesteia a intrat de pe site-ul Primăriei, fără ca autorităţile locale, cu care CET are relaţii comerciale de ani buni, să facă un minimum efort pentru a informa oficial reprezentanţii producătorului de agent termic primar. Conducerea CET consideră că noua strategie de termoficare este incompletă şi „tratează mai mult problemele de transport şi producţie a agentului termic, în timp ce sunt ignorate multe dintre cele care vizează activitatea de distribuţie”.

„Referindu-ne stric la document, considerăm ca fiind mult mai util să fi insistat mai mult în comparaţia soluţiilor propuse, care să cuprindă de la costurile de producţie totale (şi nu doar cele de combustibil prevăzute), investiţii necesare şi alte estimări financiare, decât pe o detaliere a legislaţiei în vigoare, a unor formule tehnice de calcul neinteresante pentru marea majoritate a cititorilor şi altor aspecte de genul "tranzacţiilor comerciale cu gaze angro sau cu amănuntul"", a precizat Sinan Mustafa, subliniind totodată că susţine varianta menţinerii în funcţiune a sistemului centralizat de termoficare prin crearea societăţii unice de producţie, transport şi distribuţie a agentului termic. „Noi considerăm categoric că cel mai bun scenariu este cel cu numărul 1 şi într-o asociere cu Romgaz (dacă vor mai dori în aceste condiţii), cu investiţii în sistemul actual. De asemenea, considerăm că această dezbatere trebuie reluată într-un cadru organizat şi cu participarea largă a factorilor interesaţi”, a declarat conducerea CET.

Cum se vor ÎNCĂLZI gălăţenii în următorii ani. O nouă STRATEGIE TERMICĂ a oraşului - CLICK AICI PENTRU DETALII

IATĂ punctul de vedere integral al CET - CLICK AICI

VEZI strategia municipalităţii - CLICK AICI

Citit 4540 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2016 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.