Demitere! Președintele Zelenski l-a înlocuit pe ministrul Apărării

Demitere! Președintele Zelenski l-a înlocuit pe ministrul Apărării
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că a decis să îl demită pe ministrul Apărării Oleksii Reznikov şi că va cere parlamentului săptămâna aceasta înlocuirea acestuia cu Rustem Umerov, şeful Fondului Proprietăţii de Stat, informează Reuters.

Anunţul, făcut într-un discurs video, pregăteşte scena pentru cea mai mare restructurare a instituţiei de apărare a Ucrainei în timpul războiului lansat de Rusia în februarie 2022.

Reznikov, care a fost numit ministru al Apărării în noiembrie 2021, a ajutat la obţinerea de asistenţă militară occidentală în valoare de miliarde de dolari pentru a ajuta efortul de război, dar a fost urmărit de acuzaţii de corupţie care au vizat ministerul pe care îl conduce şi pe care el le-a descris drept defăimări.

Potrivit AFP, mai multe scandaluri de corupţie au ieşit la iveală recent. Unul dintre ele îl implică pe Reznikov şi se referă la un contract privind echipamente pentru armată semnat cu o companie turcă.

"Am decis să îl înlocuiesc pe ministrul Apărării al Ucrainei. Oleksii Reznikov a trecut prin mai mult de 550 de zile de război la scară largă", a spus preşedintele Zelenski. "Cred că ministerul are nevoie de noi abordări şi alte formate de interacţiune atât cu armata, cât şi cu societatea în ansamblu".

Schimbarea ministrului apărării trebuie să fie aprobată de Parlament şi este foarte probabil ca ea să fie susţinută de majoritatea parlamentarilor din Rada Supremă. Şeful statului a spus că se aşteaptă ca Parlamentul să aprobe numirea lui Umerov.

Umerov, tătar din Crimeea şi fost deputat în vârstă de 41 de ani, conduce Fondul Proprietăţii de Stat al Ucrainei din septembrie 2022 şi a fost implicat în negocieri sensibile din timpul războiului, ca de exemplu acordul privind transportul cerealelor pe Marea Neagră.

Citit 994 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2023 12:17

1 comentariu

  • postat de Să-l împrumutăm pe Zelenski 3-5 ani la Palatul Cotroceni, să ne curețe de corupți
    Luni, 04 Septembrie 2023 13:01
    109.166.130.***
    Nu ar fi rău să-l împrumutăm pe Zelenski, cam 3-5 ani ca Președinte în România, să ne mai curețe de pramatiile noastre, șarlatani, corupți, mizerabili, că doar avem aceleași pierderi, Ucraina pe timp de război, România, pe timp de pace.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.