Fabrică rusească de avioane, atacată de un val de drone ucrainene

Fabrică rusească de avioane, atacată de un val de drone ucrainene
Evaluaţi acest articol
(60 voturi)

Rusia a fost atacată cu un val de drone kamikaze în noaptea de vineri spre sâmbătă. Peste 40 de aparate de zbor au lovit ținte din patru regiuni ale Rusiei, dar principala țintă o fabrică de avioane de pe malul Mării Azov, aflată pe drumul dintre Rostov și Mariupol.

Rusia a afirmat sâmbătă că a doborât în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă 47 de drone ucrainene ce survolau regiuni ruse din sud în apropiere de Ucraina, informează AFP.

Martorii oculari au filmat mai multe explozii puternice. A fost vizată uzina care fabrică și modernizează radarele zburătoare ale Rusiei, dar și care repară bombardierele strategice folosite de ruși să lanseze rachete de croazieră.

„Sistemele de apărare aeriană au interceptat şi distrus o dronă pe teritoriul regiunii Belgorod, alte două în regiunea Kursk, trei în regiunea Volgograd şi 41 în regiunea Rostov”, a anunţat armata rusă pe reţelele sociale.

Kievul lansează în mod regulat atacuri cu drone pe teritoriul rus, în timp ce ofensiva Moscovei împotriva Ucrainei a intrat deja în al treilea an.

Citit 1535 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Martie 2024 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.