Ajutorul american, o chestiune de viață și de moarte pentru Ucraina

Ajutorul american, o chestiune de viață și de moarte pentru Ucraina
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Secretarul de stat american Antony Blinken a insistat joi, asupra aprobării de "urgenţă" de către Camera Reprezentanţilor, dominată de opoziţia republicană, a pachetului de ajutor pentru Ucraina, în timp ce o nouă lovitură rusă a făcut zeci de morţi în nordul acestei ţări, relatează AFP.

Declarațiile au fost făcute cu puţin timp înainte de întâlnirea cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba.

"Pentru SUA, aceasta înseamnă adoptarea cererii privind un buget suplimentar", a declarat Blinken, insistând asupra ”mizei” de a ajuta Ucraina în faţa Rusiei preşedintelui Vladimir Putin, precum şi asupra faptului că aceasta va ajuta ”industria de apărare„ a SUA şi crearea de noi locuri de muncă.

După luni de blocaj, Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a anunţat, miercuri seară, că va vota sâmbătă un pachet de ajutor în valoare de 61 miliarde de dolari pentru Ucraina, în principal cu caracter militar, anunţ faţă de care preşedintele Joe Biden s-a declarat "extrem de favorabil".

Ministrul ucrainean a implorat SUA să adopte acest buget, subliniind că este crucial să ajute Ucraina "să facă faţă masacrului provocat de rachetele ruseşti". "Este o chestiune de viaţă şi de moarte", a spus el.

Citit 498 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 16:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro