Mai multe analize medicale decontate pentru pacienții asigurați, de la 1 iulie

Mai multe analize medicale decontate pentru pacienții asigurați, de la 1 iulie
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Începând de la 1 iulie, a intrat în vigoare noul contract-cadru, Hotărârea Guvernului nr. 521/2023, care aduce reglementări multianuale în ceea ce privește condițiile acordării asistenței medicale și a medicamentelor în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

În ceea ce privește asistența medicală dentară, a fost introdus, începând cu prima zi a lunii iulie, un nou serviciu medical decontat integral de CAS. Astfel, un asigurat poate beneficia anual de un detartraj cu ultrasunete și periaj profesional, care se efectuează pentru ambele arcade dentare. Acest serviciu se poate realiza la cererea pacientului, chiar și în clinicile particulare stomatologice, cu condiția să aibă contract cu CAS.

În ceea ce privește asistența medicală paraclinică din ambulatoriu, dr. Ciprian Groza, directorul Casei Județene de Asigurări de  Sănătate (CJAS) Galați, a explicat că se extinde semnificativ pachetul de analize și investigații pe care le poate face un pacient asigurat. "Începând cu data de 1 iulie 2023, se introduce posibilitatea furnizorilor de a încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru punctele de recoltare mobile. Se reglementează astfel posibilitatea decontării peste valoarea contractată de laboratoare cu casele de asigurări de sănătate atât a analizelor recomandate de medicii de familie, ca urmare a consultațiilor preventive acordate persoanelor asigurate cu vârsta de peste 40 de ani, cât și a celor pentru monitorizarea evoluției sarcinii", a adăugat Ciprian Groza.

Citit 6432 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Iulie 2023 08:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.