Protest pe durată nedeterminată al angajaților de la Ambulanţa Galaţi (VIDEO)

Protest pe durată nedeterminată al angajaților de la Ambulanţa Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Personalul de la Serviciul de Ambulanță Judeţean (SAJ) Galaţi a declanşat, marți, 21 noiembrie, un protest pe durată nedeterminată

Salariații au declanşat protestul în semn de solidaritate cu colegii lor din țară și, mai ales, cu cei care se află în greva foamei la sediul Parlamentului. Angajații și-au manifestat nemulțumirea în curtea sediului unității, însă activitatea ambulanțelor nu a fost perturbată. În timpul celor două ore de protest, angajații SAJ Galați au scandat lozinci prin care și-au exprimat nemulțumirea față de noua lege a pensiilor, deși cei mai mulţi abia ieşiseră din tura de noapte și erau vizibil epuizați.

"Am organizat un protest împotriva deciziei guvernanților prin care ni s-a suspendat dreptul de a face parte din categoria personalului cu condiții deosebite de muncă și că s-a modificat modalitatea de ieșire la pensie. Legea spune, în momentul de faţă, că personalul de la Ambulanță poate ieși la pensie dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiții: minimum 30 de ani de cotizare la fondul de pensii și minimum 20 de ani de activitate în serviciul de Ambulanță. Acest articol a fost abrogat din noua lege a pensiilor, care va fi promulgată în viitorul apropiat. Momentan sunt proteste pe durată nedeterminată, îi susținem pe colegii care se află în greva foamei la sediul Parlamentului", ne-a explicat dr. Cătălin Roșu, președintele sindicatului "Ambulanța" Galați.

Dr. Cătălin Roșu ne-a mai spus că mișcările sindicale vor continua și în zilele următoare, însă a precizat că nu vor afecta activitatea Ambulanței și nu vor pune în pericol buna desfășurare a serviciilor medicale de urgență din Galați.

Media

Citit 4173 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2023 07:22

5 comentarii

  • postat de Zz
    Miercuri, 22 Noiembrie 2023 13:31
    78.96.85.***
    De8 luni toți vorbesc de pensii,de cred tinerii probabil ca pensionarii devin bogați. De 8 luni nu deschizi internetul fără sa apar o groaza de articole referitoare la pensii. De 8 luni,ministrul muncii și angajați cu funcții MANANCA RAHAT CONTINUU. PTR. CA NU AU FACUT NIMIC SUNT ERORI COLOSALE
    1
    3
  • postat de florin
    Miercuri, 22 Noiembrie 2023 08:16
    86.124.201.***
    Mie om normal trebuie sa-mi spuna parlamentarii galateni de ce mai avem nevoie sai platim cind ei isi bat joc de PARLAMENTUL ROMANIEI?SA ACCEPTI CA PARLAMENTARI SI SENATORI CA ACEASTA LEGE SA TREACA INTRO ZI ARATA INUTILITATEA PARLAMENTULUI PT ROMANI CA FOR DECIZIONAL!
    0
    7
  • postat de florin
    Miercuri, 22 Noiembrie 2023 08:13
    86.124.201.***
    Prin aceasta lege a pensiilor sunt afectate f multe drepturi ale pensionarilor simpli drepturi care la special sunt f bine aparate!Si aici ma refer la blocarea multor pensii la valoarea din 2024 fara a mai fi indexate cu inflatia in viitor!O lege importanta care a trecut intr-o zi de dezbateri!
    0
    6
  • postat de florin
    Miercuri, 22 Noiembrie 2023 08:08
    86.124.201.***
    O lege a pensiilor prost facuta dupa ce ultima lege nu a fost respectata!Prin aceasta lege sa dovedit inca o data ca in Romania sunt doua clase:specialii si ceilalti!Specialii si dupa noua lege ies la pensii pe bani multi si la 45 de ani!Pe un ambulantier vrei sal tii pina la 65 de ani in munca!
    1
    5
  • postat de Bleah
    Miercuri, 22 Noiembrie 2023 07:21
    5.13.147.***
    Pai nu sunt ei eroii din linia întâi?!
    2
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.