Angajații Direcției de Sănătate Publică Galaţi, a şasea zi de proteste

Angajații Direcției de Sănătate Publică Galaţi, a şasea zi de proteste
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După ce salariaţii din mai multe instituții gălățene au declanşat, în ultima perioadă, acțiuni de protest, și angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați au demarat, la finalul săptămânii trecute, o acțiune similară, pe durată nedeterminată.

Angajații DSP Galaţi susţin însă că au fost asigurate serviciile celor care au avut nevoie, activitatea instituţiei nefiind perturbată de proteste. "Programul cu publicul la Direcția de Sănătate Publică Galați este în intervalul 9.00 - 11.00. Le-am solicitat îngăduință celor care au avut nevoie de autorizații sanitare de funcționare, avize sau servicii ale secretariatului, programul cu publicul fiind afectat cu o oră. În ceea ce privește programul de normalizare a calității apei în județ, acesta s-a desfășurat normal, alături de distribuția de vaccin către medicii de familie din teritoriu", ne-a declarat directoarea DSP Galați, Monica Dănăilă.

Aceasta susține că angajații instituției sunt nemulțumiți de salariile mici și de faptul că propunerile pentru îmbunătățirea legislației în domeniul în care activează nu au fost luate în considerare, fapt care le îngreunează munca. "Personalul de specialitate va rămâne ignorat la infinit, pe post de cenușăreasă a sistemului sanitar, trimis la colț cu fiecare ocazie legislativă. Salariații solicită o remunerare corectă, echitabilă și un tratament corect din punct de vedere al încadrării salariale pentru toți angajații, fie ei funcționari publici sau personal contractual", ne-a mai spus Monica Dănăilă.

Cei circa 30 de angajați ai DSP Galaţi s-au aflat, miercuri, în cea de-a şasea zi de proteste și vor continua să-şi exprime nemulţumirile până când mai marii statului vor da răspuns pozitiv solicitărilor lor.

Citit 3743 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2023 12:47

2 comentarii

  • postat de Mimi
    Joi, 07 Decembrie 2023 18:34
    86.124.202.***
    Dacă statul în fața laptopului și cu cafeaua în față vă îndeamnă spre măriri de salar,ce să mai spună cei adevărați care MUNCESC pe rupte pe 3000 lei/lună,de fapt nesimțirea e mare la cît munciți voi!!RUȘINE VOUĂ!!
    0
    6
  • postat de Nicusor
    Miercuri, 22 Noiembrie 2023 18:28
    5.13.159.***
    Fata vaca si moare vitelul ? Cand au avantaje diferite bonusuri de sarbatori, zi de nastere, performanta, chiar si tichete de vacanta (spre deosebire de privat) este bine, DIFERITE sporuri de "COVID" (de ex.) iarasi este bine. NU VOR si pensii speciale ??? La munca la gura furnalului sau in mina.
    5
    42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.