Un milion de lei în echipamente la școala și grădinița de la Rediu

Un milion de lei în echipamente la școala și grădinița de la Rediu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În zilele următoare, școala și grădinița din Rediu vor primi comenzile făcute în baza proiectului ”Dotarea Unităților de Învățământ Preuniversitar” în valoare totală de 955 mii lei fără TVA. Finanțarea este obținută prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) componenta Educație, beneficiari finali fiind Școala Gimnazială Nr. 1 și Grădinița din Rediu.

”Sunt patru contractanți pentru mobilier, echipamente și materiale didactice diverse. Scopul proiectului este digitalizarea mediilor de învățare prin dotări ale laboratoarelor, inclusiv ale celor multifuncționale, pe domeniile fizică, chimie, IT, și ale sălilor de clasă”, potrivit informațiilor furnizate de primăria comunei. 

Finanțatorul acestui proiect urmărește creșterea calității activităților didactice, în acest caz, la Școala Gimnazială Nr. 1 Rediu, județul Galați prin  dotarea a 15 spații dedicate activităților educaționale, nouă săli de clasă, un laborator de informatică, un laborator multifuncțional, o sală de sport, un  cabinet de asistență psihopedagogică. Acestea vor primi mobilier, materiale didactice etc.

Obiectivul este să se reducă decalajele între serviciile de educație din rural și urban, iar copiii să aibă acces la servicii de educație de calitate și în condiții de siguranță. 

Prin aceste achiziții se va contribui la îmbunătățirea tratamentului față de mediul ambiant, reducerea poluării, cu ajutorul unor echipamente cu consum  redus de energie.    

Vor fi aprovizionate echipamente TIC pentru dotarea unui laborator de informatică: laptopuri, table interactive, imprimante multifuncționale, sistem de sunet, camere video, router Wi-Fi, echipamente cu softuri pentru arhivarea resurselor digitale de predare, echipament audio pentru înregistrarea  lecțiilor, echipamente IT, videoproiector, ecran, scanner, echipamente TIC pentru laborator multidisciplinar, echipamente TIC pentru cabinetul de consiliere și asistență psihopedagogică.  

De asemenea, în perioada următoare se va realiza achiziția de mobilier și materiale didactice pentru nouă săli de clasă, două săli de grădiniță, laborator de informatică și laborator multidisciplinar.

Citit 1619 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 20:06

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro